Ook Camden Town krijgt een Walk of Fame

camden

In Los Angeles kun je de Walk of Fame al bewonderen, maar binnenkort kan dit ook dicht bij huis. In Camden Town om precies te zijn, een alternatieve wijk in Londen.

Deze Walk of Fame zal in samenwerking zijn met die in Los Angeles. De versie in Los Angeles is gericht op verschillende soorten entertainment, maar deze in Camden Town zal zich puur richten op muziek.

‘Het project viert de industrie van de wijk door de prestaties van kunstenaars en vooraanstaande industrie vernieuwers te benadrukken die verband houden met het levendige creatieve erfgoed van Camden’, zegt raadslid Jonathan Simpson. Belangrijke namen als The Clash zijn verbonden met de geschiedenis van Camden.

Dankzij een app met augmented reality zal er een heel andere dimensie toegevoegd worden aan het bezoek. De Walk of Fame verandert in een soort virtueel museum. Je kunt de verhalen achter de muziek leren, een documentaire zien of naar virtuele optredens kijken.

De eerste “Founding Stone” zal worden vastgesteld in februari 2019 en de eerste serie platen zal in maart 2019 worden onthuld. Vanaf dat moment zijn er al meer dan 400 platen gepland, deze zullen in de komende twintig jaar worden toegevoegd. The Walk of Fame zal 1.3. kilometer lang worden op Camden High Street.

Kijk hier voor meer informatie over het project.

 

 

 

 

0
Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.