Aantal passagiers Nederlandse luchthavens neemt toe

Aantal passagiers Nederlandse luchthavens neemt toeAantal passagiers Nederlandse luchthavens neemt toe

Het aantal passagiers dat via Nederlandse luchthavens reist, neemt verder toe. Zo blijkt uit een onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De vijf belangrijkste airports van het land ontvingen vorig jaar meer dan 76,2 miljoen passagiers.

In 2016 ging het nog om 70, 3 miljoen reizigers voor de luchthavens Schiphol, Eindhoven Airport, Rotterdam The Hague Airport, Groningen Airport Eelde en Maastricht Aachen Airport. Volgens het CBS werd in elk kwartaal van 2017 meer passagiers verwerkt dan in het jaar daarvoor. Alleen bij Maastricht Aachen Airport was er sprake van een daling.

Amsterdam Schiphol had in 2017 met 68,4 miljoen opnieuw een recordaantal passagiers, 7,7 procent meer dan het jaar ervoor. Al sinds 2009 ziet Schiphol het aantal aangekomen en vertrokken passagiers jaarlijks toenemen. Het aantal vliegtuigbewegingen (starts en landingen) steeg met 3,7 procent tot bijna 497 duizend bewegingen in 2017. Dit ligt net onder de afgesproken norm van het Aldersakkoord uit 2008, waarin werd vastgelegd dat Schiphol tot 2020 niet meer dan 500 duizend vliegbewegingen per jaar mag uitvoeren.

0
Alexandra Meijer
Alexandra Meijer
Hi! Ik ben Alexandra, content manager voor Voyago.nl, dol op reizen en nieuwe gerechten ontdekken. Mijn meest gemaakte citytrip is naar Lissabon en voor een vakantie vind je mij het vaakst in Zwitserland. Heb je vragen of opmerkingen? Stuur me dan een mailtje via info@voyago.nl!
Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.