‘Reizigers niet goed voorbereid op natuurrampen’

‘Reizigers niet goed voorbereid op natuurrampen’‘Reizigers niet goed voorbereid op natuurrampen’

Veel reizigers weten niet wat ze moeten doen als ze een ramp in het buitenland meemaken, zo blijkt uit onderzoek van het Rode Kruis. Daarnaast zouden ze hun keuze voor een vakantiebestemming hier ook nauwelijks op afstemmen.

Zo weet 58 procent van de mensen niet weet wat te doen bij een aardbeving en bij een aardverschuiving is dat zelfs 78 procent. Terwijl dat soort rampen toch regelmatig voorkomen, ook op onze favoriete vakantiebestemmingen.

Daarom heeft het Rode Kruis verschillende scenario’s gepubliceerd, om van tevoren kennis op te doen. Zo worden er tips gegeven wanneer wat te doen als er een calamiteit plaatsvindt, zoals een aardbeving, bosbrand of een orkaan. Zoals: ‘Wat ‘prettig’ is aan een orkaan, is dat je enige voorbereidingstijd hebt. Dus gebruik de uren die je hebt vóór de orkaan aan land komt: Zorg dat je een tas klaar hebt met spullen voor als je geëvacueerd moet worden en zorg dat je de vluchtroutes van je accommodatie kent en weet waar je heen kunt.’

Je leest alle tips hier.

0
Alexandra Meijer
Alexandra Meijer
Hi! Ik ben Alexandra, content manager voor Voyago.nl, dol op reizen en nieuwe gerechten ontdekken. Mijn meest gemaakte citytrip is naar Lissabon en voor een vakantie vind je mij het vaakst in Zwitserland. Heb je vragen of opmerkingen? Stuur me dan een mailtje via info@voyago.nl!
Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.