Riga: iets anders dan je standaard stedentrip

Riga: iets anders dan je standaard stedentripRiga: iets anders dan je standaard stedentrip

Riga is de hoofdstad van Letland. Het is de grootste stad van het land en al meer dan 800 jaar oud. Hierdoor zijn er veel bezienswaardigheden, bovendien staat het historisch centrum van Riga op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Een citytrip naar deze stad is dan ook zeker niet standaard te noemen…

De stad ligt aan de Golf van Riga in het midden van het land. In het noorden van het historische centrum ligt het ‘Stille Centrum’. Hier zijn veel gebouwen te vinden die zijn ontworpen door de architect Michail Eisenstein. Hij staat bekend om zijn art nouveau stijl. Daarnaast zijn er veel traditioneel Letse, houten huizen te vinden.

Een bezienswaardigheid die niet mag ontbreken is het Slot van Riga. Grote delen van dit slot stammen uit 1330. In 1409 werd de Petruskerk gebouwd. Vanuit de toren hebben bezoekers een prachtig uitzicht over de stad en omgeving. Het uitkijkpunt bevindt zich op 73 meter hoogte, maar de toren in zijn geheel is 123 meter hoog.

Uiteraard kent Letland ook een roerig verleden door de tweede wereldoorlog. In het verzetsmuseum vind je terug hoe de Letten zich tegen de Nazi’s en communisten keerden. In de stad vind je een unieke markt. Deze ‘Centrale Markt’ bevindt zich in oude zeppelin hangars. Elke hangar heeft een eigen thema (vis, vlees, groenten). Een ander leuk uitstapje is de Riga Zoo. Hier is de sovjet-periode nog goed terug te zien.

0
Alexandra Meijer
Alexandra Meijer
Hi! Ik ben Alexandra, content manager voor Voyago.nl, dol op reizen en nieuwe gerechten ontdekken. Mijn meest gemaakte citytrip is naar Lissabon en voor een vakantie vind je mij het vaakst in Zwitserland. Heb je vragen of opmerkingen? Stuur me dan een mailtje via info@voyago.nl!
Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.