São Paulo in 2018: het culturele epicentrum van Brazilië

Hoewel São Paulo niet het natuurschoon en de mythische stranden van Rio de Janeiro heeft, de art- en foodscene van de voormalige financiële hoofdstad van Brazilië is in de afgelopen jaren omgetoverd tot het culturele epicentrum van het land.

Slenter door de steegjes en straten van São Paulo om te zien waar bekende straatartiesten Os Gemeos en Eduardo Kobra ooit hun carrière begonnen. In september 2018 vindt de São Paulo’s Art Biennial plaats, het op een na langste kunstevenement ter wereld. Zowel internationale als nationale talenten verzamelen zich hier.

Voor een echt meeslepende culinaire ervaring in Brazilië, moet je bij Alex Atala’s D.O.M. zijn, een van de beste restaurants wereldwijd. Atala prijst inheemse ingrediënten – van de priprioca-wortel tot mieren, vaak door de chef zelf uit het Amazonegebied gehaald – en verwerkt tot inventieve gerechten.

De komst van luxe hotelmerken is ook een signaal voor de opkomende kosmopolitische status van de stad. De Oetker Collection, met negen andere locaties (in blitse plaatsen zoals de Seychellen en de Côte d’Azur), opende onlangs Palácio Tangará. Dit prachtig ingerichte herenhuis in het groene Burle Marx Park, is als een welkome oase tussen de hoogbouw van de stad. Four Seasons komt halverwege 2018 ook met een nieuw hotel, waarmee het merk zich voor het eerst in het land vestigt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.