Sint Maarten: alles wat je nodig hebt voor een vakantie

De Nederlandse hoofdstad van Sint Maarten

Inhoudsopgave

Zon, zee, strand. Voor een liefhebber van een strandvakantie zijn dit de drie punten die je nodig hebt. Laat Sint Maarten dit nu hebben! Met maar liefst 37 hagelwitte stranden heb je altijd de ruimte om heerlijk te genieten van de zon. Daarnaast heeft Sint Maarten leuke steden die je zeker moet bezoeken tijdens je vakantie.

De exotische verrassing van de Cariben

Door de hoeveelheid stranden die je vindt op Sint Maarten, is het een favoriet van de toeristen. De stad zelf staat ook bekend als de culinaire hoofdstad waar je heerlijk kunt eten. Daarnaast is de stad geliefd onder duikers en snorkellaars, want de onderwaterwereld is hier adembenemend! Ga hier dan ook zeker snorkelen of leer duiken om de prachtige omgeving in de Caraïbische Zee te ontdekken.

De Franse hoofdstad Marigot

In 1638 tekenden Frankrijk en de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden het Verdrag van Concordia. Het gevolg hiervan is dat het eiland Sint Maarten twee hoofdsteden heeft. Marigot is de hoofdstad van het Franse gedeelte en is geliefd onder de cultuurliefhebber. Het voelt alsof je even in Frankrijk bent zodra je de stad door wandelt. Bezoek bijvoorbeeld het fort St. Louis dat bedacht is door Lodewijk XVI. Het is prachtig om te zien en het neemt je even mee naar Versailles.

De Franse hoofdstad van Sint Maarten
Marigot

De Nederlandse hoofdstad Philipsburg

Een wat drukkere stad is Philipsburg. Dit is de Nederlandse hoofdstad van Sint Maarten en is geliefd onder de shopliefhebbers. Zo heb je hier de bekende winkelstraat Font Street waar je belastingvrij kunt winkelen. Naast talloze winkels heeft Philipsburg enorm veel terrasjes waar je lekker kunt lunchen of wat kunt drinken.

Lotte Broers

Lotte Broers

Hi! Ik ben Lotte en werk op de redactie bij Voyago.nl. Ik houd van reizen en kan niet wachten om de wereld meer te gaan ontdekken. Mijn favoriete vakantieland is Griekenland, waar je mij kan vinden op het prachtige Kreta. Spanje blijft ook een favoriet, zeker na vijf maanden in Noord-Spanje te hebben gewoond. Heb je vragen of wil je meer weten? Stuur mij dan een mailtje via info@voyago.nl!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten