Slaap in een steengroeve in Shanghai

Shanghai-Wonderland-hotel-730x421

Hoe maak je van een voormalige steengroeve een populaire plek om te slapen? China heeft vanaf deze week een wereldwijde primeur, in Shanghai.

Slapen in een luxe hotel in een diepe steengroeve in de buurt van de miljoenenstad Shanghai. Niet ver van het internationale vliegveld Hongqiao opent het InterContinental Shanghai Wonderland Hotel deze week zijn deuren. Het hotel is gebouwd in de wand van een 90 meter diepe voormalige steengroeve.

Het hotel telt 18 verdiepingen, waarvan 2 boven de grond en 16 onder de grond, inclusief 2 onder water, meldt de Britse krant Independent. Het hotel telt 336 kamers, met prijzen die variëren van 470 tot 760 euro per nacht. Gasten hebben uitzicht op de rest van de mijn, een kunstmatige waterval aan de overkant van de groeve of een groot aquarium. Dat laatste geldt voor gasten op de onderste twee etages.

Het ontwerp is van de Britse architect Martin Jochman, die bekend werd met zijn ontwerp voor de zeilvormige Burj Al-Arab wolkenkrabber in Dubai. Het idee voor het project ontstond in 2006. De bouw begon in 2013. Het project had te maken met veel technische uitdagingen en strenge preventiemaatregelen om het gebouw aardbevingsbestendig te maken.

0
Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.