Slovenië en haar adembenemende natuur

Bezoek het prachtige meer van Bohinj

Inhoudsopgave

Slovenië is misschien niet de meest bekende vakantiebestemming van Europa, maar het is zeker de moeite waard om hier je vakantie te vieren. Het land heeft een prachtige natuur waar je helemaal tot rust komt. Huur een auto vanuit Ljubljana en ontdek het hele land!

Bezoek het enige nationale park van Slovenië

Het hele gebied van het National Park ligt in de Julische Alpen en heeft hierdoor prachtige bergen. Het is tevens het enige nationale park in Slovenië en zeker een plek die je moet bezoeken. Huur een fiets om delen van het grote park te zien en bewonder de hoogste berg van het land: de Triglav.

Wandel door de Tolmin kloof

In het Triglav National Park ligt de Tolmin kloof, die is ontstaan door de kracht van de rivier Tolminska. Door de gehele kloof is er een wandelpad aangelegd waardoor je een prachtige wandeling kan maken van 8 kilometer lang. Door het pad kom je langs watervallen en grotten en kan je klimmen naar de mooiste uitzichtpunten.

Wandel door het Tolmin Kloof
Het Tolmin kloof

Ga raften over de Soča rivier

Een paradijs voor waterliefhebbers is de Soča rivier. Het is namelijk niet alleen een prachtige rivier, maar je kan er ook allerlei watersporten beoefenen. Wandel langs de rivier of ga raften. Bezoek ook zeker de Great Soča-kloof, waar de rivier op haar mooist is.

Vaar over het meer van Bled

Het meer is toch wel een van de meest toeristische bestemmingen van Slovenië, maar dat is niet voor niets. Het Bled meer is het grootste meer van Slovenië en vooral bekend om het eilandje midden op het meer. Hier staat een kerkje op wat alleen te bezoeken is met een boot. Neem je camera mee en maak prachtige foto’s van het bergachtige landschap.

Kom tot rust bij het meer van Bohinj

Het prachtige meer Bohinj is net zo mooi als het meer van Bled, maar nog niet zo toeristisch. Het meer ligt aan de rand van het Triglav National Park en wordt daardoor omringd door bergen. Hier kom je echt tot rust en kan je in stilte genieten van de natuur.

Zoek je meer inspiratie? Meld je dan hier aan voor het Voyago.nl nieuwsbrief!

Lotte Broers

Lotte Broers

Hi! Ik ben Lotte en werk op de redactie bij Voyago.nl. Ik houd van reizen en kan niet wachten om de wereld meer te gaan ontdekken. Mijn favoriete vakantieland is Griekenland, waar je mij kan vinden op het prachtige Kreta. Spanje blijft ook een favoriet, zeker na vijf maanden in Noord-Spanje te hebben gewoond. Heb je vragen of wil je meer weten? Stuur mij dan een mailtje via info@voyago.nl!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten