Dit stukje Las Vegas mag je niet missenDit stukje Las Vegas mag je niet missen

Las Vegas: de stad van de spetterende shows, hippe poolparties en de adembenemende Grand Canyon. De bijnaam ‘Entertainment Capital of the World’ heeft deze stad dan ook dubbel en dwars verdiend. Maar er is meer… Laat je inspireren door downtown Las Vegas.

De beroemde Las Vegas Strip, met haar bekende winkelketens, hotels en casino’s, is natuurlijk een must-see tijdens elk bezoek aan deze wereldstad. Maar vergeet ook downtown Vegas niet. Dichtbij bij deze gigantische gokstad ligt de Grand Canyon. Het park met zijn diepe kliffen en rood geblakerde rotsformaties ligt in het Noordwesten van de staat Arizona. Grand Canyon is een van de grootste toeristentrekkers van heel het land en verwelkomt jaarlijks vijf miljoen bezoekers. Het park heeft drie ingangen, het drukst bezochte South Rim, de East Rim en de North Rim. Deze laatste is slechts open van half mei tot november.

De Grand Canyon is onderdeel van het Colorado Plateau waar de Colorado River zich gedurende de afgelopen zes miljoen jaar een weg heeft gebaand door de rotslagen, hierdoor zijn de diepe ravijnen ontstaan. Voor wie zich niet alleen wil vergapen aan de schoonheid van dit natuurlijke wereldwonder, maar het ook wil ervaren zijn er talloze wandelroutes beschikbaar. Voor de beginnende wandelaar is de South Kaibab Trail naar het Ooh Aah Point een aanrader, deze trail geeft wandelaars het idee dat ze midden in de Grand Canyon staan.

0
Alexandra Meijer
Alexandra Meijer
Hi! Ik ben Alexandra, content manager voor Voyago.nl, dol op reizen en nieuwe gerechten ontdekken. Mijn meest gemaakte citytrip is naar Lissabon en voor een vakantie vind je mij het vaakst in Zwitserland. Heb je vragen of opmerkingen? Stuur me dan een mailtje via info@voyago.nl!
Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.