Toerismebureaus telefonisch goed bereikbaar

Wanneer je op vakantie in binnen- of buitenland gaat, kun je terecht bij verschillende toerismebureaus voor tips over bezienswaardigheden en leuke fiets- of wandelroutes. Maar nemen zij altijd de telefoon op? Telefoonboek.nl heeft er onderzoek naar gedaan.

Onderzoek
In de database van Telefoonboek staan 1.151 telefoonnummers geregistreerd in de categorie ‘Toerisme’. Deze nummers worden in het bestand opgenomen als ‘slecht bereikbaar’ wanneer er drie keer of meer geen gehoor wordt gegeven aan de oproep, hierbij is er ook geen mogelijkheid een bericht achter te laten. Dit was bij 23 bedrijven het geval, wat neerkomt op 2 procent van de gevallen. Dat betekent dat 98 procent van de telefoonnummers weinig tot geen vermeldingen van telefonische onbereikbaarheid krijgen, goed nieuws dus!

Beste en slechtste
Wanneer er gekeken wordt naar de bereikbaarheid van bedrijven per provincie valt op dat Zeeland het hoogste percentage slecht bereikbare bedrijven heeft. Daar was 16,7 procent van de bedrijven niet goed bereikbaar. Dit komt waarschijnlijk doordat er maar zes toerismebureaus in Zeeland staan geregistreerd. Flevoland, Drenthe, Overijssel en Utrecht scoren het beste. Daar zijn geen bedrijven gevonden met drie of meer gemiste oproepen.

Goede cijfers
Over het algemeen zijn de cijfers goed, vindt Dirk Lentjes, manager van Places Antwoordservice: ‘De meeste toerisme bureaus staan klaar om toeristen op pad te helpen. In Zeeland en Groningen is er nog wel ruimte voor verbetering.’

Hoe slecht bereikbaar is het toerismebureau in jouw provincie?
Zeeland: 16,7%
Groningen: 13,6%
Limburg: 8,8%
Noord-Brabant: 4,9%
Friesland: 3,3%
Gelderland: 3,1%
Zuid-Holland: 2,3%
Noord-Holland: 1,4%
Flevoland, Drenthe, Overijssel, Utrecht: 0%

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.