Top 10 meest verrassende bestemmingen: #10

Top 10 meest verrassende bestemmingen: #1Top 10 meest verrassende bestemmingen: #1

Word je ook niet moe van steeds dezelfde bestemmingen op social media? En wil je een keer niet de buurman tegen het lijf lopen op vakantie? Voyago.nl heeft een top 10 met de meest bijzondere reizen voor je samengesteld. Elke week lichten we een verrassende bestemming voor je uit, wedden dat je vrienden hier niet op komen!

We trappen de top 10 meest verrassende bestemmingen af met Antarctica, volgens onderzoekers de koudste en winderigste plek ter wereld. Met ijs dat tot bijna 5 kilometer diep reikt en wel zo’n 3 miljoen jaar oud is. Om hier te komen, moet je de Drake Passage doorkruisen, een beruchte vaarroute van 965 kilometer door de oceaan vanaf het tipje van Zuid-Amerika.

Functionele, maar sobere expeditieschepen vervoeren toeristen al decennia naar Antarctica toe. Grote, luxe cruiseschepen varen er soms heen, maar passagiers mogen er niet aan land. In 2013 stuurde cruiserederij Seabourn voor het eerst de kleine Seabourn Quest met een nieuwe versterkte romp.

Wanneer je geen ijsvelden verkent of pinguïns bezichtigt – daarvan kun je er wellicht tienduizenden tegelijk spotten – leer je alles over de omgeving tijdens de dagelijkse instructies van de experts aan boord over geschiedenis, geologie en wildlife.

1
Alexandra Meijer
Alexandra Meijer
Hi! Ik ben Alexandra, content manager voor Voyago.nl, dol op reizen en nieuwe gerechten ontdekken. Mijn meest gemaakte citytrip is naar Lissabon en voor een vakantie vind je mij het vaakst in Zwitserland. Heb je vragen of opmerkingen? Stuur me dan een mailtje via info@voyago.nl!
Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.