Vakantie Tunesië

Tunesië staat bekend om zijn aanbod aan ontspannen vakanties. Het land heeft namelijk prachtige stranden waarbij een groot aantal aan hotels uit te kiezen zijn. Om helemaal tot rust te komen is Tunesië misschien wel het beste land om te genieten van een all-inclusive vakantie.

Lees meer over Vakantie Tunesië

Jouw vakanties

Vakantie Tunesië

Beroemde vakantiebestemmingen aan de kust zijn Sousse, Hammamet, Djerba en Nabeul. Al deze plaatsjes beschikken over leuke lokale markten, gezellige restaurants, bars en winkeltjes. Naast deze leuke uitstapjes die je kan maken is er ook vaak de optie om een kamelentocht te gaan doen door de brede kusten van Tunesië of door de woestijn. Wil jij binnenkort naar dit prachtige vakantieland? Bekijk het ruime aanbod vakanties naar Tunesië op Voyago!

Last minute Tunesië

Op zoek naar een goedkope vakantie? Bekijk dan ons veelzijdige aanbod aan last minutes naar Tunesië. Deze vakanties zijn ideaal wanneer je niet aan een vakantieperiode vastzit. Wordt het een overheerlijke last minute strandvakantie of kies je voor een avontuurlijke stedentrip? Of je nou een last minute boekt of voor een andere vakantie kiest, bij Voyago zit je altijd goed als je op zoek bent naar een goedkope vakantie naar Tunesië. 

All inclusive Tunesië

Geen zorgen hoeven te maken over eten en drinken? Dan is een all inclusive naar Tunesië een uitstekende keuze. En het mooiste hiervan is dat de vlucht, transfers, eten en drinken allemaal zijn inbegrepen in de prijs. Zo kom je achteraf niet voor verrassingen te staan en dat is natuurlijk wel zo fijn. Ontdek het aanbod all inclusive vakanties naar Tunesië op Voyago!

Luxe vakantie Tunesië

Wil jij je volledig in de watten laten leggen? Dan is een luxe vakantie naar Tunesië écht iets voor jou! Kies uit de beste en meest exclusieve hotels waar je gegarandeerd tot rust zult komen. Deze luxe 5-sterrenhotels worden met zorg geselecteerd door onze zeer ervaren reisspecialisten. Geniet van de diverse luxe faciliteiten van onze hotels, zoals een relaxte spa, een privé-zwembad of een swim-up kamer. Uiteraard hoef jij tijdens een luxe vakantie niet zelf te koken en kan je uitstekend genieten van alle culinaire hoogstandjes in het restaurant. Onze hotels bieden vanzelfsprekend de beste service en bovenal een onvergetelijke vakantie!

Strandvakantie Tunesië

Ben jij toe aan een strandvakantie? Ook dan zit je in Tunesië zeer goed. Kies uit de populaire badplaatsen, zoals Sousse, Hammamet of Port el Kantaoui. Op deze plekken vind je luxe hotels waar je prima kunt vertoeven. Als kers op de taart kan je ook nog eens aan jouw kleurtje werken, terwijl je heerlijk met een cocktail in je hand ligt te genieten op de paradijselijke witte stranden van Tunesië. En vergeet je snorkelspullen niet mee te nemen! Want tijdens jouw strandvakantie naar Tunesië kun je bij uitstek zeer goed snorkelen! 

Even toe aan wat anders? Dan kun je lekker gaan cultuur snuiven in de steden. Er worden regelmatig markten gehouden waar lokale producten worden verkocht. Ook bieden de steden een goede mogelijkheid om te kunnen shoppen. Neem na het shoppen plaats in één van de restaurants en laat je verrassen door de overheerlijke plaatselijke gerechten en hapjes!

Praktische informatie Tunesië

Reisadvies Tunesië

Afgelopen decennia was Tunesië erg instabiel vanwege zijn politieke situatie, deze situatie is nu weer onder controle en verkeert Tunesië zich in een rustige omstandigheid. Maar vanwege het coronavirus is het lastig om te reizen over de hele wereld. Zo heeft Tunesië ook zijn eigen corona maatregelen. Bij Voyago krijg je alles in een oogopslag, snel en overzichtelijk de meest recente informatie te zien wat betreft de corona maatregelen en het reisadvies van Tunesië.

Wat is de hoofdstad van Tunesië?

De hoofdstad van Tunesië is Tunis.

Hoeveel inwoners heeft Tunesië?

Tunesië heeft ongeveer 11,6 miljoen aan inwoners. Een miljoen van deze inwoners zijn te vinden in de hoofdstad van Tunesië namelijk Tunis. 

Tunesië is ongeveer 4 keer groter dan Nederland en wordt begrensd door de Middellandse Zee en de Sahara. Het land is onderdeel van het noorden van het continent Afrika en ligt maar minder dan 150 kilometer van sicilië af. Zo is de haven van Tunis vaak populair als bestemming voor grote cruiseschepen. 

Wat voor klimaat heeft Tunesië?

Op vakantie zal je gauw merken dat het land een woestijnklimaat beschikt. Gelukkig zijn er door de 1000 kilometer lange kust voldoende mogelijkheden om je af te koelen. 

Wat is de beste reistijd voor Tunesië?

Omdat het het hele jaar warm is, is de beste reistijd ook zonder verrassing van april t/m november en kan er ook in de tussenseizoenen een vakantie worden geboekt naar dit land.

Is er tijdsverschil tussen Tunesië en Nederland?

Tunesië ligt bovendien in dezelfde tijdzone als Nederland maar schakelt niet mee naar de zomertijd, hierdoor is het in de zomer een uur vroeger dan in Nederland. De gemiddelde vliegtijd naar Tunesië bedraagt ongeveer 3 uur tijdens een directe vlucht.

Wat is de officiële munteenheid van Tunesië?

Tunesische dinar is de munteenheid die gebruikt wordt in Tunesië. 1 TD is gelijk aan ongeveer 0,30 euro. Tunesië is daarentegen minder voordelig in vergelijking met andere Afrikaanse landen. Het land wordt gezien als één van de meest welvarende landen in Afrika en dat is zichtbaar aan het prijsniveau. Het is handig om voor vertrek al te wisselen naar de munteenheid, aangezien buiten de resorts niet alles betaalbaar is met de pinpas.

Wat voor cultuur heeft Tunesië?

Godsdienst is net zoals bij veel andere landen, zoals Tunesië erg belangrijk. Zo heeft Tunesië aan schitterende moskeeën geen gebrek. De inwoners van Tunesië staan bekend om zijn gastvrijheid, maar dit kan nog wel eens verschillen in toeristische marktjes met het verkopen op marktjes bijvoorbeeld. Verder tonen ze graag interesse en hebben ze veel respect voor anderen. 

Zijn er verplichte inentingen voor Tunesië?

Voor Tunesië zijn de volgende inentingen aanbevolen:

  • Vaccinatie tegen DTP (difterie, tetanus en polio);

  • Vaccinatie tegen hepatitis A (besmettelijke geelzucht);

  • Indien je geen mazelen hebt gehad of een vaccinatie tegen mazelen hebt gehad, wordt een vaccinatie tegen BMR (bof, mazelen en rode hond) aangeraden;

  • Blijf je langer dan drie maanden in Tunesië? Dan worden ook vaccinaties tegen hepatitis B en Rabiës (hondsdolheid) geadviseerd. In sommige gevallen worden deze inentingen zelfs eerder aangereden. Laat je hier goed over informeren!