Rotsformatie Uluru vanaf 2019 niet meer te beklimmenRotsformatie Uluru vanaf 2019 niet meer te beklimmen

De rotsformatie Uluru in Australië mag vanaf 2019 niet meer door toeristen beklommen worden. Dit hebben de lokale autoriteiten besloten, omdat dit als een heilige plek wordt gezien door de Aboriginalgemeenschap Anangu.

Jaarlijks wordt de Uluru door 250 duizend mensen bezocht, 16 procent hiervan beklimt de rotsformatie. Al jaren stoort de gemeenschap zich aan de toeristen die langskomen. De meerderheid van de raad van het park waar de rots staat, heeft besloten dat het natuurwonder voor toeristen wordt gesloten. In de raad zitten vooral Aboriginals.

De Uluru staat beter bekend als Ayers Rock en is een van de meest populaire bezienswaardigheden in Australië. De rotsformatie heeft een omtrek van 3,6 kilometer en 348 meter hoog. Ayers Rock is UNESCO Werelderfgoed.

0
Alexandra Meijer
Alexandra Meijer
Hi! Ik ben Alexandra, content manager voor Voyago.nl, dol op reizen en nieuwe gerechten ontdekken. Mijn meest gemaakte citytrip is naar Lissabon en voor een vakantie vind je mij het vaakst in Zwitserland. Heb je vragen of opmerkingen? Stuur me dan een mailtje via info@voyago.nl!
Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.