Unieke Deense observatietoren met panoramisch uitzicht geopend (video)

Unieke Deense observatietoren met panoramisch uitzicht geopend

Inhoudsopgave

Op het grootste Deense eiland Seeland is op zondag 31 maart de langverwachte observatietoren Skovtårnet officieel geopend voor publiek. De unieke uitkijktoren in de vorm van een zandloper is 45 meter hoog en reikt 22 meter boven de boomtoppen uit. Het panoramische uitzicht over het heuvelachtige landschap ten zuiden van Kopenhagen biedt onder de juiste weersomstandigheden zelfs zicht op Zweden.

De nieuwe Deense observatietoren Skovtårnet (vertaald vanuit het Deens Toren in het bos) is te bewandelen middels een spiraalvormige klim van ruim 650 meter met een hellingspercentage van 7,5 procent. De toren is voor iedereen toegankelijk, ook voor mindervaliden vanwege de vlakke ondergrond. In totaal zijn voor de constructie 7.750 eiken planken uit Zuid-Seeland en 600 ton aan waterbestendig Cortenstaal verwerkt. Er is bewust gekozen voor duurzame materialen, die zo onopvallend mogelijk opgaan in het omliggende landschap. Het Cortenstaal hoeft de komende honderd jaar niet geverfd of met chemicaliën behandeld te worden. De eiken planken zijn vrij van chemische stoffen, zodat deze vrij gemakkelijk opnieuw door de natuur opgenomen kunnen worden

Met een totale hoogte van 135 meter boven zeeniveau, vormt Skovtårnet het hoogste punt van Seeland. Het maakt onderdeel uit van het grootste klimpark van Denemarken, Camp Adventure, gelegen in de bossen rondom het Gisselfeld klooster nabij Haslev. Het klimpark beschikt over tien klimparcoursen in verschillende niveaus, zodat alle generaties de kans krijgen om zich tussen de boomtoppen te kunnen manoeuvreren.

Skovtårnet (voorheen bekend onder de naam Treetop Experience ), is ontworpen door architectuur- en designfirma EFFEKT uit Kopenhagen. Samen met de visie van Camp Adventure om mensen dichter bij de natuur te brengen, werd een ontwerp bedacht in de vorm van een zandloper, een eeuwenoud symbool voor het verstrijken van de tijd, en is daarmee ook gelijk de enige observatietoren ter wereld met deze kenmerken gesitueerd te midden van een bos. Bezoekers kunnen de nabijheid van de natuur met name in het smalste gedeelte van de toren ervaren, waar zij de kans krijgen om de boomtoppen letterlijk aan te raken.

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten