Update: dreiging vulkaan Gunung Agung op Bali

Update: dreiging vulkaan Gunung Agung op BaliUpdate: dreiging vulkaan Gunung Agung op Bali

De Nederlandse ambassade op Bali adviseert Nederlanders die op het eiland verblijven om hun gegevens bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken achter te laten. Sinds afgelopen maandag is de hoogste alarmfase op Bali van toepassing. Dit vanwege de vulkaan Gunung Agung die op uitbarsten staat.

De ambassade: ‘Laat extra gegevens achter zodat u beter vindbaar bent in een crisissituatie.’ De mensen kunnen dat doen bij het 24/7 contactcenter. Ook mensen die van plan zijn om te vertrekken naar het Indonesische eiland krijgen dit advies. Op het eiland zelf zijn uit angst inmiddels al 50.000 mensen op de vlucht geslagen. De vulkaan brak voor het laatst uit in 1963, waardoor destijds meer dan 1.100 mensen om het leven kwamen.

TUI meldt via hun website dat gasten die momenteel op het eiland verblijven geen gevaar lopen bij een eventuele uitbarsting. ‘De vulkaan bevindt zich op centraal Bali, op ruime afstand van de toeristische plaatsen.’ TUI heeft geen omboek- en annuleringsbeleid voor Bali. Ook de vliegtuigmaatschappijen hanteren geen aangepast omboek- en annuleringsbeleid.

1
Alexandra Meijer
Alexandra Meijer
Hi! Ik ben Alexandra, content manager voor Voyago.nl, dol op reizen en nieuwe gerechten ontdekken. Mijn meest gemaakte citytrip is naar Lissabon en voor een vakantie vind je mij het vaakst in Zwitserland. Heb je vragen of opmerkingen? Stuur me dan een mailtje via info@voyago.nl!
Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.