Mozambique

Op deze 5 plekken in de wereld zwem jij met walvishaaien

Walvishaaien

Voor velen is het toch wel een activiteit die op de bucketlist staat, zwemmen met walvishaaien. Een soort van snorkelen, maar dan groter. Letterlijk groter, want de walvishaai is de grootste vis ter wereld. Deze onbeschrijflijke ervaring kan je het beste doen op deze 5 plekken in de wereld.

1. Walvishaaien genoeg in Cancún

Op nummer 1 staat natuurlijk Mexico, de beste plek ter wereld om met walvishaaien te zwemmen. Honderden dieren reizen elk jaar naar Mexico voor een overvloed aan vis- en koraaleitjes in het water. De kans dat je met meer dan tien walvishaaien zwemt in Cancún is hier het grootst.

2. Boek een duikcruise op de Galápagoseilanden

Wil je met meer dieren zwemmen? Dat kan met een meerdaagse duikcruise bij de Galápagoseilanden in Ecuador. Met de duikcruise ga je richting de eilanden Darwin en Wolf, waar je naast enorme walvishaaien ook mantaroggen, hamerhaaien, zeeleeuwen en nog veel meer zeedieren spot.

3. Snorkelen met de grootste zeedieren in Ningaloo Reef

Genieten van parelwitte stranden en helder blauw zeewater in combinatie met snorkelen? Dat kan in het westen van Australië bij Ningaloo Reef. Van april tot en met juni zijn hier enorm veel zeedieren te vinden, waaronder walvissen, schildpadden én de walvishaai. Boek hier zeker een snorkeltour om al deze geweldige dieren van dichtbij te zien.

Snorkelen met de walvishaai

4. Surfen en zwemmen tussen de walvishaaien in Tofo

Voor de actievere vakantieganger is Tofo in Mozambique de perfecte vakantieplek. De zee is perfect om te leren surfen, maar ook om te zwemmen met grote zeedieren. Voor de kust zwemmen namelijk de walvishaaien samen met de mantaroggen in grote getalen rond. Na het zwemmen kan je genieten van de zon op het heerlijke strand.

5. Leren duiken in Utila

Wil je een duikbrevet halen, dan is Honduras niet alleen de goedkoopste bestemming, maar ook de mooiste. Het hele jaar door zwemmen hier groepen walvishaaien langs de kust, waardoor je zeker weet dat je ze hier ziet. Wie weet zie je ze al bij de eerste duik die gaat maken!

Wist jij dat er binnenkort een Voyago.nl Magazine wordt uitgebracht? Het magazine staat vol met tips, hotspots en reisverhalen. Wil jij een tijdschrift bemachtigen? Meld je dan hier aan en ontvang geheel gratis het magazine voor 1 jaar!

De ontwikkelingen rondom de reisbranche en COVID-19 volgen elkaar in rap tempo op? Zeker weten dat u niks mist? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.