Namibië

5x bestemmingen voor een social distance vakantie

IJslandIJsland

Vandaag de dag reist bijna de hele wereld even niet, maar langzaamaan versoepelen de ‘lockdown maatregelen’ in verschillende landen en kunnen we weer nadenken over de toekomst van reizen. Reiswebsite Holidayguru zocht uit naar welke bestemmingen we kunnen afreizen voor een social distance vakantie. #voorstraks

1. IJsland

Vlakbij Nederland heb je het prachtige IJsland, dat vooral bekend staat om haar natuur. IJsland is het dunst bevolkte land van Europa, waardoor het relatief eenvoudig is om tijdens het wandelen voldoende afstand van elkaar te bewaren. Daarnaast is IJsland een modern land waardoor social distancing mogelijk is. Zo kun je hier contactloos betalen, is er automatische verlichting en zijn er voice gestuurde liften. De kans dat het virus wordt overgedragen, wordt kleiner. Hierdoor kun je op IJsland alsnog de reis van je leven maken.

Boek hier je reis naar IJsland #voorstraks

Op social distance vakantie naar het prachtige IJsland
IJsland

2. Patagonië

Hoewel Patagonië eigenlijk geen land is, maar een uitgestrekt gebied van Chili en Argentinië, is het wel een zeer dunbevolkte plek met een prachtige natuur. Perfect voor een social distance vakantie! In Patagonië kun je uren rondrijden zonder iemand tegen te komen terwijl je geniet van de meest indrukwekkende landschappen ter wereld. Vlieg naar het meest zuidelijke stukje land van het continent en ontdek het ongerepte Zuid-Amerika.

Boek hier je reis naar Patagonië #voorstraks

Het prachtige Patagonië in Zuid-Amerika
Patagonië

3. Mongolië

In Azië is het dunst bevolkte land Mongolië. Van de drie miljoen inwoners woont een groot deel in de hoofdstad Ulaanbaatar. Hierdoor is de rest van het land vrij uitgestorven. Perfect voor een rondreis door het bijzondere land met weinig contactmomenten met de locals en toeristen. Maak een prachtige tocht met herders, drink yakmelk en slaap in een yurt terwijl je geniet van een social distance vakantie. Mongolië staat al hoog op vele bucketlists, maar nu kun je er niet meer omheen!

Boek hier je reis naar Mongolië #voorstraks

Maak een rondreis door het social distance land Mongolië
Mongolië

4. Groenland

Het dunst bevolkte land ter wereld is Groenland en perfect voor een social distance vakantie. Hier wonen slecht 0,138 mensen per vierkante kilometer, dus de kans dat je iemand tegen gaat komen is nihil. Reis langs de kust en bezoek de knusse dorpjes van het land. Door de stilte om je heen ervaar je hoe de mensen hier leven. De prachtige natuur brengt je helemaal tot rust, dus geniet van de bijzondere reis door Groenland.

Boek hier je reis naar Groenland #voorstraks

Boek een social distance vakantie naar Groenland
Groenland

5. Namibië

Hoewel het continent Afrika veel inwoners telt die vaak dicht op elkaar wonen en leven, zijn er een aantal uitzonderingen, zoals het prachtige Namibië. Het nog ongerepte land heeft slecht drie inwoners per vierkante kilometer wat het ideaal maakt voor een social distance vakantie. Het land heeft een prachtige woestijn en hier spot je zeker de big five. Tip: bezoek de zanderige Sossusvlei. Dit gebied bestaat uit blauwe luchten, rood oranje zandduinen en een aantal uitgedroogde bomen, maar het is ook de parel van Namibië.

Boek hier je reis naar Namibië #voorstraks

Maak een rondreis door het stille Namibië
Namibië

De highlights van de Sossusvlei in Namibië

Sossusvlei

Een indrukwekkende plek in Namibië is de zanderige Sossusvlei. Hoewel de plek vooral bestaat uit licht blauwe luchten, rood oranje zandduinen en bruine boompjes die compleet uitgedroogd zijn, is er veel te ontdekken in de parel van Afrika. Trek twee dagen uit om al het moois van de Sossusvlei te zien.

1. Deadvlei

Een van de grootste redenen waarom men de Sossusvlei bezoekt, is de Deadvlei. De plek doet je denken aan een maandlandschap, waar je wordt omringd door zandduinen en bomen. Lang geleden was het gebied een moeras totdat het langzaam verdroogde tot een zoutpan. De enige overblijfselen zijn de 900 jaar oude Dead Camelthorn bomen. Tip: bezoek deze magische plek vroeg in de ochtend. De zon staat zo gericht dat de bomen lange schaduwen geven. Tegen de rode duinen en opkomende zon is het een bijzonder fenomeen.

De gedroogde bomen in Deadvlei
Deadvlei

2. Dune 45

Zodra je door de toegangspoorten van de Sossusvlei bent, is het nog een stukje rijden naar Dune 45. De bekende toeristische bestemming is vooral tijdens zonsopkomst of zonsondergang het best om te beklimmen. De temperatuur is dan op haar best, want het is een vrij flinke klim. Eenmaal op de top heb je een prachtig uitzicht over de verlaten woestijnlandschap.

Beklim de Dune 45
Dune 45

3. Sesriem Canyon

Ben je meer van het klimmen over rotsen? Bezoek dan de Sesriem Canyon in Sossusvlei. In de kloof kun je mooie hikes maken. In het droogseizoen zijn er kleine waterpoelen te vinden vol met vissen en kikkers. Doordat de bodem droog is, kun je via de grond de ravijn inlopen en kijk je tegen de rotswanden op. De poelen zijn kristalhelder, dus je ziet altijd waar je loopt. Wil je even afkoelen? Zoek dan een diepere waterpoel op waar je een frisse duik kunt maken.

Wandel door de Sesriem Canyon
Sesriem Canyon

4. Big Daddy

De grootste zandduin die je kan bezichtigen in Sossusvlei, is de Big Daddy. De meeste bezoekers slaan deze zandduin over omdat het teveel wordt na de Deadvlei en de Dune 45, maar dat maakt het wel rustiger op de berg. Loop helemaal naar de top om een uitzicht te hebben over de Deadvlei. De tocht is misschien pittig, maar het uitzicht is het meer dan waard!

De grote zandduin Big Daddy
Big Daddy