Van grasvlakte tot nevelwoud: vijf topsafari’s

Van grasvlakte tot nevelwoud: vijf topsafari'sVan grasvlakte tot nevelwoud: vijf topsafari's

Safari’s zijn er in alle soorten en maten. Trek met een jeep door de grasvlaktes van het Zuid-Afrikaanse Krugerpark of hike door het nevelwoud van Monteverde in Costa Rica. Deze vijf safari’s behoren tot de absolute top!

Ga zelf op avontuur met een van de topsafari’s van Djoser!

1. De klassieker in Zuid-Afrika

Het Kruger Park in Zuid-Afrika is een van de beste plekken ter wereld om wilde dieren in hun natuurlijke omgeving te spotten. Deze mocht dan ook niet ontbreken in deze lijst met topsafari’s. Natuurlijk vind je hier de welbekende Big Five, bestaande uit het luipaard, de neushoorn, de buffel, de leeuw en de Afrikaanse olifant. Maar er zijn ook tal van andere dieren te vinden. Verken je liever een minder bekend nationaal park? Ga dan voor het Madikwe Game Reserve dat op 3 uur van Johannesburg ligt. Let wel, hier mag je niet zelf rijden en ga je op pad onder leiding van een ranger.

2. Walvissen & orka’s in Canada

Voor de westkust van Canada ligt Vancouver Island, een bekende plek om walvissen en orka’s te bekijken. Of je ze nu vanaf het land of vanop het water bekijkt, het is een geweldige ervaring om nooit meer te vergeten. Op dit eiland is tevens een grote biodiversiteit, waardoor er veel wilde dieren voorkomen en er veel verschillende soorten bloemen en planten groeien. Op het Canadese vasteland vind je ook Wapusk National Park, waar ijsberen te zien zijn. Vertrek vanaf het op 45 kilometer gelegen plaatsje Churchill, wat de beste uitvalbasis is voor georganiseerde tours.

3. De alternatieve Big Five in India

Als je denkt dat alleen Zuid-Afrika de Big Five kent, dan heb je het mis! In India is namelijk ook een Big Five, die bestaat uit de neushoorn, olifant, buffel, leeuw en de panter. Hoewel er nog de discussie is of precies deze dieren tot de befaamde vijf horen, neemt dat niet weg dat er in India een aantal bijzondere dieren te spotten zijn. Denk aan de Bengaalse tijger, die erg solitair leeft en in veel gebieden lastig te zien is. In nationale parken zoals Corbett, Ranthambore, Bandhavgarh en Kanha is de kans nog redelijk groot dat je hem ziet.

topsafari's

4. De jungle van Costa Rica

Apen, luiaards, krokodillen, gifkikkers, slangen, schilpadden en jaguars: een van de velen opvallende diersoorten die je kunt vinden in Costa Rica. Een safari in dit land is dan ook een kleurrijke belevenis. Een van de nationale parken die hiervoor worden aangeraden is Corcovado National Park in het zuiden. De infrastructuur is hier echter minder goed geregeld, een 4WD is dus geen overbodige luxe. Zoek je iets toegankelijker, dan is het nevelwoud van Monteverde een goede keus.

5. De Australische Outback

De Australische Outback verwacht je wellicht niet tussen deze topsafari’s. Hij lijkt een weids en onherbergzaam land, maar wie inzoomt op het land kan talloze zeldzame diersoorten ontdekken. Bijvoorbeeld tijdens een bush safari in het Uluru-Kata Tjuta National Park, waar je de twee meest iconische verschijnselen van het land vindt: Uluru (Ayers Rock) en de Kata Tjuta (Olgas). We kennen allemaal wel de bekende Australische dieren, zoals de koala en kangoeroe. Maar vergeet vooral niet de minder bekende soorten zoals het vogelbekdier en de mierenegel.

0
Alexandra Meijer
Alexandra Meijer
Hi! Ik ben Alexandra, content manager voor Voyago.nl, dol op reizen en nieuwe gerechten ontdekken. Mijn meest gemaakte citytrip is naar Lissabon en voor een vakantie vind je mij het vaakst in Zwitserland. Heb je vragen of opmerkingen? Stuur me dan een mailtje via info@voyago.nl!
Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.