Verloren groenten krijgen tweede leven op Schiphol

Verloren groenten krijgen tweede leven op SchipholVerloren groenten krijgen tweede leven op Schiphol

De soepen van De Verspillingsfabriek zijn vanaf vandaag ook op Schiphol Plaza verkrijgbaar. De Verspillingsfabriek ging op zoek naar een oplossing om ‘verloren groenten’ vanuit de voedingsindustrie een nieuwe bestemming te geven. Het initiatief is een samenwerking tussen HMSHost International, Amsterdam Airport Schiphol en De Verspillingsfabriek.

Volgens de Verspillingsfabriek gooien we jaarlijks in Nederland voor minstens 5 miljard euro weg aan voedsel en vaak mankeert er niks aan. In De Verspillingsfabriek worden van groenten die te klein, misvormd of te bont zijn smaakvolle soepen gekookt. Ook de kopjes, kontjes en stronken van groenten worden als ingrediënt voor de soepen gebruikt. Op Schiphol kunnen gasten genieten van diverse soepen als tomatensoep en erwtensoep. De soepen worden gemaakt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, want De Verspillingsfabriek vindt talent verspillen ook zonde.

Naast de soepen kunnen gasten in Soup & Bakery by De Verspillingsfabriek terecht voor worstenbroodjes, koeken, muffins en brownies uit de Zorgbakkerij van Hutten waar duurzaamheid en ambacht centraal staan. Deze producten worden ontwikkeld met minder suiker, minder zout en betere vetten. Ook hier wordt talent niet verspild, want in de bakkerij werken bakkers met een gehoorbeperking.

‘Groente hoeft niet altijd de perfecte look te hebben. We zijn enorm trots op dit gezamenlijke en duurzame initiatief. Naast dat reststromen uit de voedingsindustrie een nieuwe bestemming vinden, bieden we onze bezoekers met de komst van de Verspillingsfabriek ook nog eens een gezond en verantwoord aanbod. We kijken uit naar deze samenwerking en zetten ons in om dit soort duurzame initiatieven vaker een gevolg te kunnen geven in de horeca op Schiphol’, zegt Tanja Dik, directeur Consumer Products & Services bij Amsterdam Airport Schiphol.

Binnenkort op reis? Ontvang hier uw €5,- See Buy Fly kortingsvoucher

0
Alexandra Meijer
Alexandra Meijer
Hi! Ik ben Alexandra, content manager voor Voyago.nl, dol op reizen en nieuwe gerechten ontdekken. Mijn meest gemaakte citytrip is naar Lissabon en voor een vakantie vind je mij het vaakst in Zwitserland. Heb je vragen of opmerkingen? Stuur me dan een mailtje via info@voyago.nl!
Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.