Please assign a menu to the primary menu location under menu

Vijf tips voor een zorgeloze vliegreisVijf tips voor een zorgeloze vliegreis

Per vliegtuig op vakantie gaan, kan weleens voor stress zorgen. Het inchecken, de verschillende controles en mogelijke wachtrijen. Hoe fijn is het als je dit ontspannen kunt doorlopen? Vijf tips voor een soepele vliegreis.

1. Wees op tijd
De geadviseerde tijd kan verschillen per vlucht. Neem daarom contact op met je luchtvaartmaatschappij voor een actueel advies. Houd over het algemeen rekening met 2 uur van tevoren inchecken voor Europese vluchten en 3 uur van tevoren voor intercontinentale vluchten.

2. Geldigheid reisdocumenten
Check ruim voor vertrek of je paspoort/identiteitskaart/visum nog geldig is. Voor vragen over je reisdocumenten kun je terecht bij de Rijksoverheid.

3. Je handbagage

Vloeistoffen in verpakkingen van maximaal 100 ml mogen mee in je handbagage. Stop ze wel in een doorzichtig zakje van maximaal 1 liter. Scharen, nagelvijlen en andere scherpe voorwerpen mogen alleen aan boord in ruimbagage. Bekijk hier alle bagageregels.

4. Vloeistoffen en elektronica
Heb je vloeistoffen en/of elektronica in je handbagage? Stop ze dan in een aparte bak bij de centrale security. Zo kunnen ze meteen gecheckt worden en ben je sneller door de controle.

5. Blijf op de hoogte
Vooral in de zomermaanden kan het aanzienlijk drukker zijn op Schiphol. Houd het nieuws over Schiphol daarom goed in de gaten.

0
Alexandra Meijer
Alexandra Meijer
Hi! Ik ben Alexandra, content manager voor Voyago.nl, dol op reizen en nieuwe gerechten ontdekken. Mijn meest gemaakte citytrip is naar Lissabon en voor een vakantie vind je mij het vaakst in Zwitserland. Heb je vragen of opmerkingen? Stuur me dan een mailtje via info@voyago.nl!
Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.