Voordelig nazomeren in romantisch ItaliëVoordelig nazomeren in romantisch Italië

Italiaanse zomers zijn iets bijzonders. Il dolce far niente, het heerlijke nietsdoen in de warme zomermaanden. Zin in een beetje meer vakantie aan het einde van de zomer? Secret Escapes presenteert de volgende Italië deals.

Historische celebs
Wie aan Toscane denkt, ziet de mooie heuvels, blauwe zee en pittoreske dorpjes voor zich. Niet zo gek dus dat historische celebs Michelangelo en Leonardo da Vinci hier hun bekendste schilderijen maakte. Secret Escapes selecteerde het Saturnia Tuscany Hotel. Deze stijlvolle villa ligt verborgen tussen de heuvels uit de schilderijen van Michelangelo en da Vinci.

Wil je jezelf opladen voor je werk? In de omgeving van Saturnia vind je ook thermale bronnen, met helende krachten. Een ander toppunt van Italiaanse kunst en cultuur is Venetië, waar het er sinds Vivaldi in de 17e eeuw niet veel anders uitziet. Paleizen, pleinen en vooral heel veel water vormde de inspiratie voor zijn muziek. Hotel Savoia & Jolanda ligt er middenin en heeft ook nog eens een geweldig restaurant gespecialiseerd in authentiek Italiaans eten.

Slapen als een prinses
Als een prinses slapen in een echt kasteel en wijn drinken als een koning – in Castello di Semivicoli gebeurt het. Dit 17e eeuwse kasteel is van de familie Masciarelli, die de Abruzzo wijnen wereldberoemd maakte. Al dobberend in het zwembad, wijnproevend in de kelder of genietend in het restaurant hang je hier de kasteelheer of -dame uit. En als je er dan toch bent: in het dorpje Caldari di Ortana staat een fontein waar gratis wijn uit komt. Glas mee en gaan!

Verder naar het zuiden van Italië vind je een plek vol geschiedenis, waar je slaapt in Relais Histo San Pietro sul Mar Piccolo. Het was ooit een Romeinse villa en een klooster, maar is nu een prachtig vijfsterrenhotel compleet met luxe wellness en toprestaurant. Wat zo’n 2500 jaar geleden begon met de Spartanen is nu een stad vol middeleeuwse gebouwen en kastelen. Door de kleine steegjes loop je er zo terug in de tijd.

1
Alexandra Meijer
Alexandra Meijer
Hi! Ik ben Alexandra, content manager voor Voyago.nl, dol op reizen en nieuwe gerechten ontdekken. Mijn meest gemaakte citytrip is naar Lissabon en voor een vakantie vind je mij het vaakst in Zwitserland. Heb je vragen of opmerkingen? Stuur me dan een mailtje via info@voyago.nl!
Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.