What to do in DubaiWhat to do in Dubai

Dubai is een land van uitersten, maar ook een land waar je uiterst goed kunt ontspannen. Laat je onderdompelen in een wereld van op-en-top luxe. Slenter langs de witte standen en shop tot je erbij neervalt in het grootste winkelcentrum ter wereld.

Slenteren langs het strand
Zonliefhebbers kunnen het gehele jaar in Dubai terecht. In de zomer kan het echter erg warm worden, met een gemiddelde middagtemperatuur van 40 graden, die kan oplopen tot 50. De beste periodes om het land te bezoeken zijn van september tot en met april. Je hebt de keuze uit een groot aantal prachtige witte stranden. Dubai telt meer dan twintig openbare stranden, waarvan Jumeirah Beach en Umm Suqeim erg bekend zijn. Nabij Jumeirah Beach kun je slenteren over The Walk. Hier vind je tal van restaurants, cafés en winkeltjes. De straat langs de boulevard is het terrein van sportauto’s en limousines.

Shopparadijs
Over winkelen gesproken: Dubai Mall is een must do. Dit winkelcentrum steekt met kop en schouders boven de rest uit. Met een oppervlakte van meer dan een half miljoen vierkante meter en ruim 1.200 winkels is de Dubai Mall officieel het grootste winkelcentrum van de wereld. Eind 2016 is er gestart met een grootste verbouwing; er komen nog eens ruim tienduizend vierkante meters bij. Maar houd je het liever op iets kleiners? In het prestigieuze Mina A’Salam en Al Qasr Hotel is een, voor Dubai begrippen, wat kleiner winkelcentrum te vinden. Souk Madinat is sfeervol en gezellig en de kleinere winkeltjes worden afgewisseld met kraampjes. Er zijn veel Arabische spullen te koop, zoals kleding, kaarsen, tapijten, waterpijpen en wierook.

0
Alexandra Meijer
Alexandra Meijer
Hi! Ik ben Alexandra, content manager voor Voyago.nl, dol op reizen en nieuwe gerechten ontdekken. Mijn meest gemaakte citytrip is naar Lissabon en voor een vakantie vind je mij het vaakst in Zwitserland. Heb je vragen of opmerkingen? Stuur me dan een mailtje via info@voyago.nl!
Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.