Wie is de Mol 2019 locaties: aflevering 3

Inhoudsopgave

Net als aflevering 2 is het decor van aflevering 3 Medellín. De eerste opdracht vond plaats in La Comuna 13. Ooit een van de gevaarlijkste wijken van Medellín. De wijk is gebouwd tegen de berghelling boven het metrostation San Javier en heeft de laatste tijd een indrukwekkende transformatie ondergaan en wordt nu als veilig beschouwd om te bezoeken. Het middelpunt van een reis naar de comuna is het gebied rond de escaleras electricas, de buitenroltrappen die toegang bieden tot huizen van de wijk. De wijk is met een lokale gids het beste te bezoeken, dan weet je zeker dat het veilig is en dat je er ook nog eens wat van opsteekt. Aanbevolen gidsen kunnen worden geregeld bij Casa Kolacho in de buurt van de San Javier metro. Of bekijk de kunstwerken van de barrio met de Comuna 13 Graffiti Tour, die twee keer per dag vertrekt vanuit de Poblado metro. Tijdens de opdracht moesten de kandidaten wasgoed van de buurtbewoners verzamelen in de kleuren van de Colombiaanse vlag (rood, geel en blauw).

De tweede opdracht, ook wel de Jenga-opdracht, werd gespeeld in een klein bamboebosje middenin het zakencentrum van Medellín, Plaza Mayor. Naast het bamboebosje bevindt zich Plaza Mayor Medellín Conventions and Exhibitions. Het internationale congres- en tentoonstellingscentrum van Medellín en een van de modernste in Colombia. Vandaag de dag zijn er grote evenementen zoals Colombiatex en ColombiaModa, de belangrijkste jaarlijkse modebeurs van het land.

Tijdens de derde opdracht gingen de deelnemers terug naar Talleres Ferrocarril de Antioquia dat ook in de vorige aflevering werd gebruikt tijdens een van de opdrachten. Meer lezen over deze locatie? Bekijk dan het bericht over de vorige aflevering.

Voor de test en executie werden de deelnemers verdeeld over verschillende hoge gebouwen rondom het bekende plein Parque de las Luces. Het plein is genoemd naar de Cubaanse ingenieur Francisco Javier Cisneros en bevindt zich tussen de EPM-bibliotheek en het treinstation. Het heeft een bos van 300 lichtgevende palen tot 24 meter hoog met 2.100 reflectoren (zeven per toren) en 170 vloerlampen. Deze elementen zijn op hun beurt weer gemengd met bamboe en waterbronnen. Alles bij elkaar zorgt voor een spectaculair gezicht.

 

Bekijk hier de locaties van aflevering 1

Bekijk hier de locaties van aflevering 2

 

Foto’s: Allen.G, Marek Poplawski, Luis Echeverri Urrea

 

 

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten