Wie is de Mol 2019 locaties: aflevering 5

Inhoudsopgave

De eerste opdracht van aflevering 5 vond plaats in het plaatsje Barichara. Barichara is een van de grootste toeristische trekpleisters van Colombia. Het koloniale stadje werd in 1978 tot cultureel erfgoed uitgeroepen. Het is gemakkelijk om goede foto’s te maken in het stadje. De straten zijn geplaveid met klei-kleurige stenen en worden gekenmerkt door met bomen omringde pleinen en patio’s. In de buurt van Barichara is het ook mogelijk om de Suarez River Canyon te zien zien, waar raften populair is, vanaf een observatiepunt in de stad, en een bezoek te brengen aan het rustige dorpje Guane in de buurt. De kandidaten moesten verschillende locaties zien te vinden, waarna ze een een levensgrote foto in elkaar moesten zetten.

Voor de tweede opdracht gingen de deelnemers terug naar San Gil, waar ze woorden moesten vormen met letters die bovenop het dak van verschillende taxi’s stonden. In 2004 werd San Gil uitgeroepen tot toeristische hoofdstad van de regio. Het gebied biedt verschillende buitenactiviteiten, zoals rafting (graad 1-5), kajakken, fietsen en wandelen. Het belangrijkste plein van San Gil heet “Parque la Libertad” (Vrijheids Park), de meest voorkomende ontmoetingsplaats in de stad en een centrum voor het nachtleven. Meer lezen over San Gil? Bekijk dan de locaties van aflevering 4.

De laatste opdracht vond plaats in het natuurpark Juan Curi Parque Ecologico. De groep moest om de opdracht te volbrengen abseilen van de spectaculaire water Cascada de Juan Curi. Vanuit San Gil is het mogelijk om een dagtocht naar deze 180 meter hoge waterval te maken. Hier kan je naast abseilen ook zwemmen in het natuurlijke zwembad aan de basis of ontspannen op de rotsen. Juan Curi ligt op 22 km van San Gil op de weg naar Charalá. Charalá bussen vertrekken twee keer per uur vanaf het lokale busstation.

Foto: Matyas Rehak

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten