Zakynthos en haar prachtige plekken om te ontdekken

Zonsondergang in Zakynthos stad

Inhoudsopgave

Om goed te snorkelen, hoef je niet naar de andere kant van de wereld te vliegen. Dichterbij huis ligt het Griekse eiland Zakynthos waar je nog ongerepte natuur kan vinden. Helder blauw water zorgt ervoor dat je de kleurrijke vissen én de schildpadden kan spotten. De onderwaterwereld is adembenemend en vanuit deze mooie plekken makkelijk te ontdekken.

1. Agios Sostis

Het broedgebied van de Caretta Caretta schildpad én een prachtige baai, dat vind je in Agios Sostis. De rustige badplaats heeft een klein centrum met allerlei leuke restaurantjes en uitzicht over een prachtig haventje. Vlak voor de kust ligt het Cameo Island waar je helemaal tot rust kan komen. Huur ook een bootje om naar Marathonisi te varen. Dit eiland wordt het schildpaddeneiland genoemd, omdat de schildpadden hier hun nesten bouwen. Snorkel in de zee en ga naar ze op zoek!

Wandel naar het Cameo Island
Het Cameo Island

2. Kalamaki

Midden in een groene omgeving ligt het dorpje Kalamaki. Hier word je omringd door olijfbomen terwijl je uitkijkt op de Ionische Zee. Hier op de baai vind je ook de broeigebieden van de Caretta Caretta schildpadden, waardoor snorkelen hier prachtig is. Het is een van de rustige plekken van Zakynthos waar nog geen massatoerisme is en daardoor een perfecte vakantie om helemaal tot rust te komen.

3. Het kleine dorp Tragaki

In het noorden van Zakynthos tussen de olijfgaarden en druivengaarden ligt het kleine dorp Tragaki. De bewoners van het dorpje zijn vriendelijk en gastvrij, waardoor je je gelijk thuis voelt. Huur een auto om de rest van het eiland te bezoeken of om een dagje te rusten op het strand in de buurt. Wandel ook zeker door het heuvelachtige dorpje en ontdek de parels in de buurt.

4. Zakynthos stad

De hoofdstad van Zakynthos mag niet ontbreken in de lijst. In Zakynthos-Stad vind je een rijke cultuur en historische schatten waardoor er voor iedereen iets te doen is. Voor een schitterend uitzicht over de stad moet je het Kastro kasteel bezoeken. De bruisende stad is voor de vakantieganger die naast rust van uitgebreid borrelen houdt. Ga op het terras zitten met een drankje in de hand en geniet van de vakantie!

Het uitzicht over Zakynthos stad
Uitzicht over Zakyntos stad

5. Tsilivi

Tsilivi is de perfecte plek om de traditionele kant van Griekenland te ontdekken. Naast een heerlijke baai kan je hier als natuurliefhebber van alles doen. Zo kan je prachtige wandelingen maken door het natuurpark Tragaki, paardrijden door de naaldbossen maar ook snorkelen in het heldere zeewater. Na deze activiteiten kan je lokale lekkernijen proeven in één van de vele traditionele tavernes die je in het dorp kan vinden. Huur ook voor een dag een fiets om de rest van de omgeving te ontdekken!

Meer van dit soort artikelen lezen? Schrijf je dan nu in voor de Voyago nieuwsbrief! Ontvang één jaar gratis het reismagazine en laat je inspireren voor je volgende reis!

Lotte Broers

Lotte Broers

Hi! Ik ben Lotte en werk op de redactie bij Voyago.nl. Ik houd van reizen en kan niet wachten om de wereld meer te gaan ontdekken. Mijn favoriete vakantieland is Griekenland, waar je mij kan vinden op het prachtige Kreta. Spanje blijft ook een favoriet, zeker na vijf maanden in Noord-Spanje te hebben gewoond. Heb je vragen of wil je meer weten? Stuur mij dan een mailtje via info@voyago.nl!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten