Ken jij deze zes bizarre wetten uit het buitenland?

Ken jij deze zes bizarre wetten uit het buitenland?Ken jij deze zes bizarre wetten uit het buitenland?

De wereld is divers en wat aan de ene kant van de aardbol doodnormaal is, kan aan de andere kant weer streng verboden zijn. Wees gewaarschuwd en voorkom onnodige stress, een boete of zelfs een gevangenisstraf. Dit zijn een aantal van de raarste wetten van over de hele wereld verzameld.

1. Verbod op het dragen van hoge hakken in oude Griekse sites
In 2009 introduceerde Griekenland een verbod op schoenen met hoge hakken op belangrijke archeologische vindplaatsen, aangezien hoge hakken monumenten kunnen beschadigen. Zorg ervoor dat je je stiletto’s dus thuis laat wanneer je naar de tempel van Aphrodite gaat! De meest stijlvolle en comfortabele reisschoenen kies je uit deze lijst.

2. Het is verboden om zonder benzine op de Autobahn in Duitsland te staan
Van de Duitse Autobahn is bekend dat het geen snelheidslimiet heeft. Het is echter illegaal om onnodig op de snelweg in Duitsland te stoppen. Je kunt dus niet zonder benzine komen te zitten, anders riskeer je een boete.

3. Westerse mannenkapsels zijn niet toegestaan in Iran
In 2010 hebben de autoriteiten van Iran een wet geïntroduceerd tegen westerse herenkapsels. Het is illegaal voor mannen om in Iran een paardenstaart, matje of andere lange haarstijl te lopen.

4. Het is verboden om gele kleding te dragen in Maleisië
In 2016 verbood de Maleisische regering gele kleding na anti-overheidsprotesten. Tijdens de protesten overstroomden duizenden mensen met gele t-shirts de straten en eisten het aftreden van de premier. Sindsdien kan iedereen die geel draagt gearresteerd worden, ervan uitgaande dat ze tegen de regering protesteren.

5. Joggen in Burundi kan gevangenisstraf betekenen
In 2014 besloot de Burundese president Pierre Nkurunziza dat joggen een protest is tegen zijn regering. Op de mooie stranden van Burundi zie je daarom al een tijdje geen joggers meer. Over het algemeen is een bezoek aan Burundi momenteel niet aan te raden vanwege de onstabiele politieke situatie.

6. Stappen op contant geld is niet toegestaan in Thailand
Als je wat Thais geld hebt laten vallen, probeer er dan in ieder geval niet op te stappen. Dit zou illegaal zijn in Thailand. De Thaise baht heeft afbeeldingen van de koning van Thailand, die zeer gerespecteerd wordt. Probeer al je geld in je portemonnee te houden wanneer je het land bezoekt, dan komt het helemaal goed.

Lees meer over vreemde wetten op de website van Smart Lemur.

9
Alexandra Meijer
Alexandra Meijer
Hi! Ik ben Alexandra, content manager voor Voyago.nl, dol op reizen en nieuwe gerechten ontdekken. Mijn meest gemaakte citytrip is naar Lissabon en voor een vakantie vind je mij het vaakst in Zwitserland. Heb je vragen of opmerkingen? Stuur me dan een mailtje via info@voyago.nl!
Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.