Zonvakantie boven familiediner verkozen

Zonvakantie boven familiediner verkozenZonvakantie boven familiediner verkozen

Ruim vier op de tien Nederlanders zouden, als zij mochten kiezen, liever hun feestdagen doorbrengen op een zonnige bestemming dan met hun familieleden aan het kerstdiner. Zo blijkt uit een winterzon-analyse uitgevoerd door Corendon.

Gemiddeld 30 procent twijfelt nog of zij liever op winterzonvakantie gaan dan een viergangen kerstdiner delen met hun familieleden en 29 procent verruild een zonvakantie liever voor een viergangendiner met de familie. Gemiddeld 10 procent van de ondervraagden viert daadwerkelijk de komende feestdagen in de zon. Curaçao en de Canarische Eilanden zijn de populairste bestemmingen.

Feestdagen vieren in de zon
De komende kerstdagen en jaarwisseling worden door ongeveer één op de tien Nederlanders gevierd of ontlopen op een winterzonbestemming. Zo’n 2 procent viert alleen de jaarwisseling in een zonovergoten land, gemiddeld 4 procent juist alleen de kerstdagen. Nog eens 4 procent viert zowel Kerstmis als oud en nieuw op winterzonvakantie. De favoriete maand om op winterzonvakantie te vertrekken is overigens met 23 procent niet december, maar de maand februari.

Curaçao en Spanje
Een klein deel van de vakantievierders (1%) maakt het niet veel uit waar de winterzonreis naartoe gaat, als de zon maar schijnt en het er warm is. Een kwart van de Nederlanders wijst Curaçao aan als ultieme winterzonbestemming. Gemiddeld 18 procent kiest voor de zachte winterzon op de Canarische Eilanden. Corendon heeft voor winter 2017 de nieuwe bestemmingen Aruba, Bonaire en Thailand toegevoegd aan het assortiment vakantiebestemmingen.

0
Alexandra Meijer
Alexandra Meijer
Hi! Ik ben Alexandra, content manager voor Voyago.nl, dol op reizen en nieuwe gerechten ontdekken. Mijn meest gemaakte citytrip is naar Lissabon en voor een vakantie vind je mij het vaakst in Zwitserland. Heb je vragen of opmerkingen? Stuur me dan een mailtje via info@voyago.nl!
Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.