Zuidoost-Azië in trek onder Nederlanders deze zomer

Zuidoost-Azië in trek onder Nederlanders deze zomerZuidoost-Azië in trek onder Nederlanders deze zomer

Deze zomer zijn vooral bestemmingen in Zuidoost-Azië in trek onder Nederlanders. Dit blijkt uit recent onderzoek van vliegticket- en hotelzoekmachine momondo.nl. Van de vijf populairste bestemmingen liggen maar liefst drie bestemmingen in Zuidoost-Azië. Dat zijn Bangkok (Thailand), Denpasar (Bali) en Jakarta (Indonesië).

Na een warme zomer in 2018 lijkt het erop dat Nederlanders de smaak te pakken hebben en ook dit jaar weer naar tropische temperaturen te verlangen. Volgens recent onderzoek naar reizigers en hun reisgewoonten blijkt dat bij 38 procent van de Nederlanders een strandvakantie op de planning staat in 2019.

Vliegtickets: Thailand het populairst deze zomer

Uit de analyse van zoekacties naar vliegtickets blijkt dat Bangkok (Thailand) de favoriete bestemming is deze zomer. Daarna volgen Denpasar (Bali), Istanbul, New York en Jakarta. Bestemmingen die ten opzichte van vorig jaar het meest zijn gestegen in populariteit zijn Londen, Boedapest, Marrakesh, Vancouver en Malaga.

Hotels: Faciliteiten, gratis ontbijt en wifi het belangrijkst

Meer dan de helft van de Nederlanders (53 procent) verblijft het liefst in een hotel tijdens een vakantie, zo blijkt uit het onderzoek. De belangrijkste factoren bij het uitkiezen van een hotel zijn de faciliteiten, zoals een zwembad, een fitnessruimte, spa of goed restaurant. Op de tweede plaats staan een gratis ontbijt en kosteloos wifi-gebruik.

Nederlanders geven het liefst geld uit aan reizen

Daarnaast blijkt dat Nederlanders hun geld het liefst uitgeven aan reizen en 41 procent zelfs regelmatig geld opzij zet voor vakanties. Bij aankomst op de plaats van bestemming wordt het meest van het vakantiebudget uitgegeven aan etentjes (46 procent), en eten of drinken uit de supermarkt (39 procent).

In totaal werkten 1005 Nederlanders van de 23.400 mensen mee aan de enquête over reisgewoonten. Hieronder de meest interessante inzichten:

 • Bijna 2 op de 5 Nederlanders heeft een strandvakantie gepland in 2019.
 • 1 op de 5 Nederlanders besteedt geld liever aan reizen dan aan kleding, eten en drinken.
 • 2 op de 5 Nederlanders zet regelmatig geld opzij om op vakantie te kunnen.
 • Haast de helft van de Nederlanders geeft op vakantie het liefst geld uit aan etentjes. Daarna volgen eten en drinken uit de supermarkt (39 procent) en winkelen (23 procent).
 • Bij een hotelverblijf vinden Nederlanders de volgende factoren het belangrijkst:
  1. Hotelfaciliteiten (zwembad, fitnessruimte, spa, goed restaurant) (59 procent)
  2. Gratis ontbijt (57 procent)
  3. Mooi uitzicht vanaf de hotelkamer (30 procent)
0
Alexandra Meijer
Alexandra Meijer
Hi! Ik ben Alexandra, content manager voor Voyago.nl, dol op reizen en nieuwe gerechten ontdekken. Mijn meest gemaakte citytrip is naar Lissabon en voor een vakantie vind je mij het vaakst in Zwitserland. Heb je vragen of opmerkingen? Stuur me dan een mailtje via info@voyago.nl!
Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.