5x culinaire topactiviteiten in Finland

5x culinaire topactiviteiten in Finland5x culinaire topactiviteiten in Finland

Finnen houden hun keuken graag simpel en eerlijk, hetzelfde geldt voor Fins eten. Het begint bij pure ingrediënten en ‘less’ is meestal ‘more’. Tijd voor een culinaire trip door Finland met vijf culinaire topactiviteiten.

1. Op visite bij de sjamaan
De sjamaan vertelt je over de magische sfeer van Lapland, en schenkt de reizigers geluk door de magische cirkel van Lapland aan ze te wijden. Wanneer de sjamaan verdwijnt, neemt de eigenaar van de kota – de meester van verhalen – zijn plaats in en vertelt hij over het kleurrijke verleden en heden van zijn geboorteplaats, terwijl hij jouw maaltijd bereidt. De rendierstoofpot of het ‘one and only’ menu.

2. Waan je VIP
Stap in de VIP Culture Tour die plaatsvindt rond Tampere Lakeland. De gethematiseerde dagen bieden je authentieke ervaringen en verschillende aspecten van de Finse cultuur. Dompel jezelf onder in de Finse manier van leven. Loop door het charmante verhaal van Tampere. Ontdek de ‘verborgen schatten’ van de stad. Geniet van de Finse keuken en het Finse design. Communiceer met de lokale bevolking en krijg een kijkje in de Finse cultuur.

3. Culinair Helsinki
Fork in Hand is een culinaire wandeling door Helsinki. Leer verhalen over Helsinki en Fins eten terwijl je onderweg geniet van een maaltijd! Van de grootste eetzaal in de stad tot de kleinste lokale delicatessenzaak, de markten, rauw eten en lokale gerechten. Ontmoet lokale verkopers en café-eigenaren en luister naar hun verhalen.

4. Jij bent de kok
Een actieve en unieke ervaring voor iedereen! Bereid je eigen 3 tot 5 gangen diner of lunch op open vuur en onder toezicht van een chef. Je leert veel handige kooktrucs en krijgt de originele recepten om mee naar huis te nemen. Geniet van een onvergetelijke maaltijd samen met jouw kookteam. Deze activiteit wordt het hele jaar georganiseerd met een menu dat is afgestemd op de ingrediënten van het seizoen.

5. Bij de locals thuis
Wil je meer weten over de manier van leven in Lapland? Ga dan bij een local eten! Tijdens een zelfgemaakt tweegangendiner praat je over de Finse en vooral Lapse manier van leven en delen de bewoners hun ervaringen met je. Ophaalpunt voor deze activiteit is de VVV van Levi. Duur: 2 uur inclusief transfer, alleen op vrijdagen.

1
Alexandra Meijer
Alexandra Meijer
Hi! Ik ben Alexandra, content manager voor Voyago.nl, dol op reizen en nieuwe gerechten ontdekken. Mijn meest gemaakte citytrip is naar Lissabon en voor een vakantie vind je mij het vaakst in Zwitserland. Heb je vragen of opmerkingen? Stuur me dan een mailtje via info@voyago.nl!
Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.