8x bijzondere stranden over de hele wereld

Pink Beach

We kennen allemaal wel het paradijselijke plaatjes van een parelwit zandstrand en helderblauw water, maar ook stranden zijn er in allerlei variaties. Van verschillende kleuren zand tot stranden die aan de meest opmerkelijke plekken liggen. Laat je verbazen door deze 8 bijzondere stranden.

Vlieg naar deze, en tal van andere bijzondere stranden met voordelige tickets van bijvoorbeeld vliegtickets.nl of WTC.nl.

Wist je dat?

… je zeevonk ook op Nederlandse stranden kunt spotten? Maar omdat de mosselkreeftjes die het blauwe licht veroorzaken vooral in een warm klimaat te zien zijn, ben je op de Malediven aan het beste adres!

… het strand bij Fort Bragg in Californië (VS) uit glas bestaat en daarom de toepasselijke naam Sea Glass Beach heeft gekregen? Het verhaal hierachter is echter triest, omdat dit is ontstaan door het vele afval dat er is gedumpt.

Vliegtuig boven Maho Beach op Sint Maarten.
Just dance/Shutterstock.com

… je op Maho Beach op Sint Maarten het beste vliegtuigen kunt spotten? Dit strand ligt namelijk naast de luchthaven van het eiland, waardoor je er bijna wordt weggeblazen door de jet blast die de vliegtuigen veroorzaken.

Shell Beach in het westen van Australië uit schelpen bestaat in plaats van zand? Een prachtig gezicht natuurlijk, maar niet erg comfortabel om er met je handdoekje neer te strijken.

… het strand La Corniche in Frankrijk aan de hoogste gelegen duin van Europa grenst? Deze duin, genaamd Dune du Pilat, strekt zich uit over een lengte van bijna één kilometer, is ongeveer 3 kilometer breed en 109 meter hoog.

Zwarte zandstrand van Reynisfjara in IJsland.

… ook zwarte zandstranden op meerdere plekken wereldwijd te zien zijn? Bijvoorbeeld op het strand van Vík in IJsland. Hier werd zelfs een deel van de hitserie Game of Thrones opgenomen.

Playa del Amor op de Marieta-eilanden door vulkanische activiteit ontstaan is? Dit idyllische strand ligt te midden van een gigantisch gat dat hierdoor uit het eiland gehold is.

… je overal ter wereld ‘Pink Beaches’, oftewel roze stranden, kunt vinden? De oorzaak hiervan is alleen niet op alle plekken hetzelfde. Zo kan dit komen door cellen afkomstig van rood koraal of van rood-roze schelpjes.

Ben je zo’n strandliefhebber? Op deze pagina nemen we je virtueel mee op de mooiste strandvakanties. 

0
Alexandra Meijer
Alexandra Meijer
Hi! Ik ben Alexandra, content manager voor Voyago.nl, dol op reizen en nieuwe gerechten ontdekken. Mijn meest gemaakte citytrip is naar Lissabon en voor een vakantie vind je mij het vaakst in Zwitserland. Heb je vragen of opmerkingen? Stuur me dan een mailtje via info@voyago.nl!
Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.