De mooiste mozaïeken van de wereld

mozaiek

We kennen allemaal het Parc Güell in Barcelona, maar er zijn nog zó veel meer mooie mozaïeken te ontdekken!

Shah Cheragh – Shiraz, Iran

Dit werk staat ook wel bekend als de spiegelmoskee. De moskee dient ook als pelgrimsbestemming voor sjiitische moslims. De hele moskee wordt versierd door de spiegelmozaïek.

Paleis Golestan – Tehran, Iran

Het complex bestaat in totaal uit 17 gebouwen, zowel uit paleis en museum als uit hallen. Vele gekleurde tegels beslaan de muren van Pond House, ooit gebruikt als een zomerkamer, er werd vanaf hier water door kleine vijvers gepompt om de kamers af te koelen en de tuinen te irrigeren.

La Maison Picassiette — Chartres, Frankrijk

Dit is een volledig huis dat bestaat uit mozaïek. De mozaïek bestaat uit gebroken stukjes, zoals schotels, die de veegmachine vroeger in de stad vond. Zelfs Picasso vond het huis de moeite waard om te bezoeken!

Basiliek van San Vitale — Ravenna, Italië

Deze basiliek heeft verschillende mozaïeken op de muren die scenes uitbeelden van het oude testament. De mozaïek bestaat uit veel goud en is misschien wel één van de meest uitgebreide mozaïeken ter wereld.

Jāmeh Moskee — Isfahan, Iran

Dit prachtige bouwwerk staat al sinds 700 na Christus. Door de eeuwen heen is er natuurlijk wel het een en ander aan veranderd. De zogenaamde honinggraad decoratie brengt een prachtige diepte aan in het bouwwerk en het vele blauw maakt alles af!

0
Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.