Deze gadget vertaalt 60 talen en is muziekversterker

Deze gadget vertaalt 60 talen en is muziekversterkerDeze gadget vertaalt 60 talen en is muziekversterker

De Rotterdamse start-up Travis heeft vandaag ‘Travis Blue’ gelanceerd. Deze gadget verstaat, vertaalt en spreekt de 60 meest gesproken talen door middel van kunstmatige intelligentie. Het vertaalapparaat is bedacht voor jongeren met een beperkt budget en onbegrensde reislust.

De Travis Blue is een stuk goedkoper dan zijn voorganger, Travis de Tolk. Deze variant kost slechts 99 dollar, dus zo’n 79 euro. Hiermee hoopt Travis vertaalapparatuur beter beschikbaar te maken voor jongeren, die steeds vaker naar het buitenland gaan om vrijwilligerswerk te doen in ontwikkelingslanden of conflictgebieden. Zonder taalbarrières, zo redeneert Travis, heeft deze generatie mogelijk nog meer impact.

‘Wij willen ervoor zorgen dat iedereen elkaar kan begrijpen. Daarom lanceren we Travis Blue, dat net als zijn voorganger Travis de Tolk ingesproken zinnen ‘live’ vertaalt. We hebben de technologie verder ontwikkeld en daarom lanceren we nu een variant voor jonge reizigers die graag de wereld rondreizen, in het buitenland werken en nieuwe steden verkennen. Wij willen ze in staat stellen om de wereld te ontdekken, zonder last te hebben van taalbarrières’, aldus Brend Kouwenhoven, CEO van Travis.

Het vertaalapparaat is vanaf vandaag (tot 6 maart) te bestellen op Indiegogo en wordt rond juni geleverd – zodat het nog op tijd voor je zomervakantie is. Travis Blue zal in drie kleuren beschikbaar zijn en kan niet alleen worden gebruikt als vertaalapparaat, maar via Bluetooth ook als versterker voor muziek.

Vijf procent van de omzet van de Travis Blue stroomt direct naar Paper Airplanes. Deze stichting verzorgt onderwijs via Skype in gebieden die door conflicten zijn geteisterd.

0
Alexandra Meijer
Alexandra Meijer
Hi! Ik ben Alexandra, content manager voor Voyago.nl, dol op reizen en nieuwe gerechten ontdekken. Mijn meest gemaakte citytrip is naar Lissabon en voor een vakantie vind je mij het vaakst in Zwitserland. Heb je vragen of opmerkingen? Stuur me dan een mailtje via info@voyago.nl!
Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.