Geen rij meer op Schiphol dankzij gezichtsscanners?

Geen rij meer op Schiphol dankzij gezichtsscanners?Geen rij meer op Schiphol dankzij gezichtsscanners?

Reizigers die met Cathay Pacific vanaf Schiphol vliegen, kunnen instappen door middel van gezichtsscanners. Het gaat om een proef die onderdeel is van de eerste fase om reizen met gezichtsherkenning op termijn mogelijk te maken op Schiphol.

Deelnemers aan de proef worden, na het inchecken, begeleid naar een van de speciale registratiekiosken. Hier wordt het paspoort, de instapkaart en het gezicht van de passagier gescand. Daarna volgt zoals altijd de security- en paspoortcontrole. Bij het boarden wordt bij de gate een scan gemaakt van je gezicht. Deze wordt vergeleken met de scan die gemaakt is bij het registreren. Wanneer je gezicht wordt herkend, gaat het poortje open en kun je direct aan boord. Dit betekent meer gemak voor reizigers en een betere doorstroming op de luchthaven.

Met vernieuwingen als deze wordt reizen op Schiphol nog makkelijker. ‘Voor passagiers wordt de reis van aankomst op de luchthaven tot aan boord gaan, eenvoudiger en efficiënter’, zegt Wilma van Dijk, directeur Safety en Security van Schiphol. ‘Nu moet je bij verschillende controlepunten op de luchthaven nog je paspoort, je instapkaart of beide laten zien. Bijvoorbeeld bij het afgeven van je bagage, bij de toegang tot de veiligheidscontrole, bij het passeren van de grens en als je gaat boarden. In de toekomst kun je deze controlepunten soepeler passeren, omdat je wordt herkend aan je gezicht. Je paspoort en instapkaart kan je in de tas laten.’

De komende maanden wordt het scannen van het gezicht, het paspoort en de instapkaart bij registratie en het boarden getest. Het is de bedoeling dat in de loop van het jaar, in de volgende fase, de paspoortcontrole wordt toegevoegd aan de proef. Tijdens de proef worden de procedure en de apparatuur tussentijds regelmatig geëvalueerd en waar nodig bijgesteld.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste reisnieuws? Houd deze pagina in de gaten en schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

0
Alexandra Meijer
Alexandra Meijer
Hi! Ik ben Alexandra, content manager voor Voyago.nl, dol op reizen en nieuwe gerechten ontdekken. Mijn meest gemaakte citytrip is naar Lissabon en voor een vakantie vind je mij het vaakst in Zwitserland. Heb je vragen of opmerkingen? Stuur me dan een mailtje via info@voyago.nl!
Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.