Oktober cruisemaand: plezier voor de hele familie

Oktober cruisemaand: plezier voor de hele familieOktober cruisemaand: plezier voor de hele familie

De maand oktober staat in het teken van kiezen voor cruisen. Voor families is een cruisevakantie een keuze die iedereen gegarandeerd gelukkig maakt. Van kleuter tot tiener, van ouders tot grootouders, geen vakantie aan land kan op tegen wat een cruise te bieden heeft.

Een cruisevakantie is een compromisloze vakantie. Kinderen hebben de waterparken, ziplines, disco’s en heel veel ijs. Ouders kunnen sporten, bestemmingen ontdekken of lekker lezen aan het zwembad. Bijna alles is inbegrepen en bij sommige rederijen varen kinderen nog gratis mee ook.

Wow factor
Zwembaden zijn natuurlijk standaard, maar wat dacht je van glijbanen of zelfs surfsimulatoren op echte golven? Waan je Max Verstappen in een net echte Grand Prix race simulator, zipline over de dekken of neem het op tegen aliens en zombies in een virtual reality game. Je kan het zo gek niet bedenken: bowlingbanen, klimwanden, ijsbanen, 4D cinema’s, kartbanen of je vindt het aan boord van cruiseschepen.

Lekker eten
De flexibele dinertijden en de buffetrestaurants zijn een zegen voor families met kleine kinderen. Geen gedoe met vaste menu’s of dress codes. Los van de favorieten, zoals pizza’s en burgers is er aan boord zo’n enorme keuze dat het zelfs de moeilijkste eters makkelijk gemaakt wordt. Gratis fris en veel ijs zijn de kers op de taart. Even een avondje in alle rust samen dineren? Dan eten de kinderen in een van de kidsclubs.

Altijd leeftijdsgenoten
Cruiseschepen beschikken over faciliteiten voor kinderen van alle leeftijden. In het algemeen kunnen baby’s vanaf 6 maanden in de crèche terecht. De clubs richten zich specifiek op kinderen in de verschillende leeftijdscategorieën, zodat er altijd leeftijdgenootjes te vinden zijn. Voor de oudere kinderen zijn er speciale hangouts, met een club waar alcoholvrije cocktails worden geserveerd.

Land in zicht
Het grootste voordeel van cruisen is heel veel landen en plaatsen zien en maar een keer je koffer uit te hoeven pakken. Met een gezin een grote plus en zeker bij vertrek uit eigen land is er geen relaxtere vakantie denkbaar. Als het schip overdag aanmeert bij een bestemming, zijn er genoeg leuke excursies voor gezinnen. Denk aan actieve excursies, interactieve musea of wildparken. Zijn de kinderen nog erg klein of blijven ze liever aan boord? Dan is de kinderclub een goede optie. Aan het eind van een dag vol activiteiten en indrukken wacht de rust van de eigen hut. De familie-vriendelijke hutten hebben uitklapbare bedden voor de kinderen of connecting rooms.

0
Alexandra Meijer
Alexandra Meijer
Hi! Ik ben Alexandra, content manager voor Voyago.nl, dol op reizen en nieuwe gerechten ontdekken. Mijn meest gemaakte citytrip is naar Lissabon en voor een vakantie vind je mij het vaakst in Zwitserland. Heb je vragen of opmerkingen? Stuur me dan een mailtje via info@voyago.nl!
Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.