Online vakantieprijzen vaak onbetrouwbaar

vakantie boekenOnline vakantieprijzen vaak onbetrouwbaar

Twee op de drie reiswebsites blijken misleidende prijzen te hanteren. Dit is in strijd met de EU-regels. Zo blijkt uit onderzoek van de Europese Commissie en nationale consumentenautoriteiten onder 352 vakantie sites.

Uit onderzoeksresultaten bleek dat een derde van de websites prijzen hanteerden die later niet de uiteindelijke prijs bleken te zijn en hoger uitpakten. Een vijfde van de getoonde aanbiedingen op de onderzochte websites bleek in het geheel niet beschikbaar.

Bovendien bleek één van elke vier websites klanten te misleiden door te zeggen dat er maar een beperkt aanbod van stoelen of kamers voor een bepaalde prijs beschikbaar was. In feite bleek dit alleen te gelden voor de eigen beschikbaarheid van de website in kwestie.

Volgens de EU is contact opgenomen met nationale autoriteiten. Deze kunnen optreden wanneer websites weigeren hun leven te beteren. De Europese Commissie heeft in het verleden eerder dergelijke onderzoeken uitgevoerd naar airlines en online ticketaanbieders, in het kader van consumentenbescherming.

0
Redactie Voyago
Redactie Voyago
De redactie van Voyago zorgt dagelijks voor jouw portie reisinspiratie. Tips voor de redactie? Mail ons dan: redactie@voyago.nl.
Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.