Ontvang subsidie voor je vakantie op Sicilië

Sicilie

De regionale regering van Sicilië wil vakanties op het eiland deels subsidiëren voor zowel binnenlandse- als internationale bezoekers om het toerisme een kickstart te geven na de coronacrisis.

Het nieuws over de regeling kwam enkele dagen voor een verklaring van de Italiaanse regering dat zij verwacht dat de grenzen deze zomer open zullen zijn voor toeristen. Dat schrijft de Britse krant The Guardian. Er is een financiële pot van 75 miljoen euro aan regionaal overheidsgeld gereserveerd om het toerisme te stimuleren na enorme financiële verliezen door de lockdown die sinds 10 maart in heel Italië van kracht was.

De huidige plannen omvatten het subsidiëren van de verblijfskosten van bezoekers. Dit komt neer op het aanbieden van één gratis nacht bij een reis van drie nachten, of twee nachten bij een verblijf van zes dagen. Ook krijgen bezoekers vouchers om culturele en historische plaatsen te bezoeken. Er zijn berichten dat de financiering ook kan worden gebruikt om een deel van de vliegkosten te betalen. Dit is volgens de krant nog niet bevestigd.

Op de website van het verkeersbureau van het eiland volgt binnenkort meer informatie.

Wist je dat Sicilië in onze Top 10 mooiste eilanden van het continent Europa staat?

0
Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.