Update Britse musea voor 2018Update Britse musea voor 2018

Het is bijna 2018! Tijd om vooruit te kijken naar wat er komend jaar allemaal in de Britse musea te zien en te doen is. Het Britse pond staat historisch laag, dus dit is het moment om daar van te profiteren. Een kleine update.

Vier nieuwe ruimtes in het National Maritime Museum
Het National Maritime Museum in Greenwich (Londen), dat een grote rol speelt in Cook 250 – de 250e verjaardag van kapitein Cooks eerste expeditie van Londen naar de Stille Oceaan en Australië (op 26 augustus) – opent 4 nieuwe permanente zalen in zijn oostelijke vleugel. De nieuwe ‘Endeavour Galleries’ vergroten de tentoonstellingsruimte met 40 procent. Iedere zaal is gewijd aan een speciaal thema: ‘Pacific Encounters’, ‘Polar Worlds’, ‘Tudor and Stuart Seafarers’ en ‘Sea Things’.

Nieuwe toonzalen voor het British Museum
In de herfst van 2018 opent het British Museum in Londen naast de Albukhary Foundation Galleries of the Islamic World ook een nieuwe Japan-galerij. In november 2017 gaat de nieuwe Sir Joseph Hotung Gallery of China and South Asia al open voor publiek.

100-jarig bestaan van de Britse luchtmacht
In het kader van de herdenking van 100 jaar Royal Air Force in 2018 (RAF Centenary Programme) krijgt het RAF Museum in Londen in 2018 een nieuwe inrichting en indeling. De plannen omvatten een reeks nieuwe permanente tentoonstellingen die te bezoeken zijn vanaf komende zomer. De thema’s waarop het museum focust zijn: informatiewinning, bewaking en verkenning van het luchtruim en onbemande toestellen. De ‘Now & the Future’ ruimte vertelt over de rol de RAF sinds de eerste jaren tijdens de Eerste Wereldoorlog tot vandaag de dag.

Bristol krijgt museum over Brunel
Bristol krijgt een nieuw museum dat gewijd is aan het leven en werk van de opmerkelijke Victoriaanse ingenieur Isambard Kingdom Brunel. Het museum Being Brunel ligt naast de SS Great Britain en zal naar verluidt in februari 2018 open gaan. Het museum laat bezoekers kennismaken met de geschiedenis van Brunel, die tot leven komt met behulp van niet eerder getoonde voorwerpen en artefacten, inclusief zijn schoolrapport uit 1821.

0
Alexandra Meijer
Alexandra Meijer
Hi! Ik ben Alexandra, content manager voor Voyago.nl, dol op reizen en nieuwe gerechten ontdekken. Mijn meest gemaakte citytrip is naar Lissabon en voor een vakantie vind je mij het vaakst in Zwitserland. Heb je vragen of opmerkingen? Stuur me dan een mailtje via info@voyago.nl!
Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.