Dominicaanse Republiek

Erop uit in de wildernis op de Dominicaanse RepubliekErop uit in de wildernis op de Dominicaanse Republiek

Erop uit in de wildernis op de Dominicaanse Republiek

Voor watersporters, zonaanbidders en strandliefhebbers is de Dominicaanse Republiek een waar paradijs. Maar voor wie liever een avontuurlijke vakantie wil, heeft dit eiland net zoveel te bieden. Laat de Freek Vonk in je los en ga erop uit in de Caribische wildernis. Bloemen en bomen Het eiland kent 6.000 verschillende soorten planten, waarvan 2.050 alleen te vinden op de Dominicaanse Republiek. De meest gewaardeerde soort is de exotische Pereskia quisqueyana of Rosa de Bayahibe, de nationale bloem van het land. Het is een zeldzame cactus met bladeren. De bloem zelf is roze en 100 procent afkomstig uit het Bayahibe-gebied. De nationale boom van de Dominicaanse Republiek is de caoba of mahonie. Maar er zijn talloze andere soorten, zoals de ceiba, de West-Indische ceder, de kalebasboom en natuurlijk verschillende tropische palmbomen (een Afrikaans nalatenschap) die de kusten en heuvels van het eiland sieren. De koninklijke palm is symbolisch voor het eiland en heeft zelfs een plek op de Dominicaanse vlag. Een andere veel voorkomende soort is de kokospalm. In de zomer vind je flamboyante felrode bomen langs wegen en velden. In de hooggelegen steden in het midden van de Dominicaanse Republiek staan Creoolse dennenbomen in overvloed, passend bij het koelere klimaat. De beste manier om de rijke en diverse natuur van het eiland op één plek te ervaren, is door een van de nationale parken te bezoeken. Zeedieren De 1.600 kilometer lange kustlijn en eilanden voor de kust van de Dominicaanse Republiek, maken van de Caribische en Atlantische wateren de ideale omgeving voor zoogdieren. Afgezien van de beroemde bultruggen van Samaná leven er ook veel zeekoeien en schildpadden. De bedreigde West-Indische lamantijn leeft vooral in lagunes aan de noordkust, waarvan het grootste aantal zich verschuilt in de beschermde lagune bij Estero Hondo Marine Mammal Sanctuary. Op het eiland Saona vind je...

5x waar moet je zijn op de Dominicaanse Republiek5x waar moet je zijn op de Dominicaanse Republiek

5x waar moet je zijn op de Dominicaanse Republiek

Ben je toe aan een ontspannende of juist een avontuurlijke vakantie? In beide gevallen is de Dominicaanse Republiek een goede optie deze zomer. Maar wat kun je er allemaal ondernemen en waar moet je daarvoor zijn? Wij hebben een top 5 voor je samengesteld. 1. Zonnen in Punta Cana Strand, strand en nog eens strand, dat is Punta Cana. Het is door de kilometerslange witte palmstranden en sterrenresorts een favoriete vakantiebestemming. Maar mocht je er echt op uit willen, in de omgeving van de badplaats ligt natuurreservaat Parque Nacional del Este met de grootste concentratie rotstekeningen van het Caribisch gebied. 2. Snorkelen op Saona Ook het tropische eiland Saona, onderdeel van Parque Nacional del Este, is zeker de moeite waard. De bekende Bounty-reclame is opgenomen op dit prachtige zonovergoten eiland. Het eiland is langwerpig van vorm, met een lengte van ongeveer 24 kilometer en een breedte van zo'n zeven kilometer. Elke dag varen er boten naar het eiland. Naast mooie stranden zijn er ook veel vogels en tropische zeevissen te vinden. Vanwege de ondiepe zee voor de kust van het eiland is het een ideale locatie voor snorkelaars. 3. Wildlife spotten in Bávaro Bávaro is de grootste toeristenplaats aan de oostkust van de Dominicaanse Republiek. Rust en ontspanning staat centraal op de bestemming, maar uiteraard is er ook de mogelijkheid om de natuur en onderwaterwereld van dichtbij te mogen aanschouwen. Er zijn verschillende excursies te boeken, zoals en dag op en rondom de Chavon rivier. Aan de over ligt het jungle paradijs: de Tanama Jungle Ranch, de filmset van Jurassic Park (1993). Hier vind je de echte wildernis, waar bezoekers oog in oog komen met de mooiste vlinders, kolibries, tarantulas, Boa Constrictors en Iguanas. In de tropische tuinen tref je orchideeën, bromelias, cacaobomen en banaanbomen aan. Tussendoor kan je kanoën...

Een kijkje in de Dominicaanse keukenEen kijkje in de Dominicaanse keuken

Een kijkje in de Dominicaanse keuken

De Dominicaanse Republiek is door de Ibero-Amerikaanse Academie voor Gastronomie en de Koninklijke Spaanse Academie van Gastronomie tot de hoofdstad van de gastronomische cultuur van het Caribisch gebied bekroond. Reden om een kijkje in de Dominicaanse keuken te nemen! De Dominicaanse keuken heeft invloeden uit verschillende culturen, zoals Indiase (Tainos), Spaans en Afrikaans. Deze invloeden hebben een patroon gevormd dat steeds meer een eigen karakter krijgt. De gastronomie wordt elke dag verrijkt met nieuwe invloeden, waarbij zelfs de Aziatische cultuur een rol speelt. Een aantal gerechten uit de Dominicaanse keuken: Moro – Dit gerecht bestaat uit een mengsel van rijst met korrels (bonen, duivenerwten) Dominicaanse Vlag – Bestaat uit witte rijst, bonen en gestoofd vlees, vergezeld met salade of gebakken groene banaan. Sancocho – Bananen, yautía, yucca, auyama, vergezeld met rundvlees, kip en varkensvlees. Locrio – Dit gerecht komt in verschillende vormen, maar de kern is rijst gemengd met vlees - het kan kip, varkensvlees, rundvlees, chop, en zelfs salami zijn. Gewoonlijk wordt tomatensaus of bija toegevoegd zodat het een roodachtige kleur krijgt. Mangú – Bestaat uit het koken van bananen met water en een beetje zout, zodra ze klaar zijn wordt er een puree van gemaakt. Meestal wordt de mangu geserveerd met salami, eieren, kaas en gefrituurde uien. Zoete Habichuelas – Bestaat uit het bereiden van de bonen met koemelk en kokosnoot, zoete aardappelen en rozijnen. Vis met kokosnoot – Bij dit gerecht wordt de vis gefrituurd en vervolgens kokosnootsaus toegevoegd. Het wordt geserveerd met rijst en bonen. Rum & sigaren Twee dingen waar de Dominicaanse Republiek bekend om staat zijn rum en sigaren. De beste rum van de wereld komt hier vandaan. De drank is zeer smaakvol en is daarnaast ook nog eens goedkoop. De rum wordt voornamelijk puur gedronken, maar wordt ook vaak gebruikt in Cuba Libre,...

RIU Bambu in Punta Cana heropend na renovatieRIU Bambu in Punta Cana heropend na renovatie

RIU Bambu in Punta Cana heropend na renovatie

ClubHotel Riu Bambu in Punta Cana, Dominicaanse Republiek, is na een renovatie opnieuw geopend. Oorspronkelijk opende het hotel in 1999. Het werd in 2004 en in 2010 al gerenoveerd, maar in 2017 is het hotel zodanig gerenoveerd dat gesproken kan worden van een complete vernieuwing. Hiermee is niet alleen een nieuwe uitstraling gerealiseerd, ook de kamers, restaurants en zwembaden vernieuwd en zijn er nieuwe services. Het 5-sterren hotel met het 24/7 All Inclusive-programma ligt direct aan het strand van Arena Gorda. Alle kamers zijn nieuw gestoffeerd en zijn voorzien van nieuw meubilair en ook de badkamers zijn geheel vernieuwd. Het gastronomisch aanbod biedt ook vernieuwingen na de renovatie. Het hotel biedt nu zeven restaurants, waaronder het nieuwe Spaanse restaurant Olé en het gourmetrestaurant Kulinarium opvallen. Daarnaast kunnen de gasten blijven kiezen uit het hoofdrestaurant Colonial met een internationaal buffet, het Aziatische Hibachi, het Italiaanse San Angelo, het steakhouse Palm Beach en het Mexicaanse Mama Juana. Op het gebied van de faciliteiten kunnen de gasten nu genieten van een nieuwe fitnessruimte direct aan het strand gelegen, maar ook van twee nieuwe zwembaden met elk een eigen swim-upbar, naast de al bestaande drie zwembaden. De club ‘Riu4U’, met activiteiten voor volwassenen is een andere belangrijke noviteit. De allerkleinsten kunnen naar RiuLand, terwijl de volwassenen kunnen kiezen uit een breed aanbod van activiteiten, zowel overdag als ’s avonds....