Wat is jouw belangrijkste reismotivatie?

Wat is jouw belangrijkste reismotivatie?Wat is jouw belangrijkste reismotivatie?

Iedereen heeft wel een voorkeur wanneer het om reizen gaat. Sommigen houden van actie en avontuur, terwijl anderen er eerder voor kiezen op een rustige plek om te ontspannen. Booking.com dook hier verder in en onthult hoe je nationaliteit van invloed is op je reisstijl.

Voor de meeste nationaliteiten is de belangrijkste reden om te reizen duidelijk: ter ontspanning. Het is daarom geen verrassing dat 82 procent van de Nederlandse reizigers zegt dat ‘tijd om tot rust te komen’ een belangrijke reden is om er even tussenuit te gaan. Vrijwel alle nationaliteiten zijn het met ons eens en vinden dit de belangrijkste reismotivatie. Alleen de Denen en de Fransen kiezen ‘vrij zijn om te doen waar ik zin in heb’ als hun belangrijkste reden om op reis te gaan.

Maar bij het vergelijken van de belangrijkste reismotivaties tussen de nationaliteiten wordt duidelijk dat reizigers uit verschillende landen ook verschillende voorkeuren hebben. Zo geeft nostalgie voor Argentijnen vaak de doorslag (74% van de Argentijnse reizigers zegt dat ze reizen om ‘goede herinneringen op te halen’), Chinese en Indiase reizigers vinden het belangrijk ‘op zoek te gaan naar een eenvoudigere lifestyle’ (respectievelijk 77% en 79%) en reizigers uit Japan, Duitsland en Hong Kong ‘willen graag de stress van thuis achter zich laten’ (respectievelijk 66%, 72% en 80%). Dat laatste is ook voor de Nederlandse toeristen belangrijk: 61% geeft aan op vakantie te gaan om de stress tijdelijk te ontvluchten.

De meeste verdeeldheid tussen nationaliteiten bestaat op het gebied van avontuurtoerisme. Russische reizigers gaan tijdens hun vakantie graag ‘op zoek naar spanning en sensatie’, terwijl Nederlanders en Duitsers dit juist niet belangrijk vinden en het liever rustig aan doen op vakantie.

Zo scoren Nederlandse reizigers vergeleken met de wereldwijde top 5:

Top 5 reismotivaties – Reizigers wereldwijd
1. Mijzelf tijd gunnen te ontspannen
2. Tijd nemen om mentaal tot rust te komen
3. Ervaringen opdoen die thuis niet mogelijk zijn
4. Zoveel mogelijk zien
5. Vrij zijn te doen wat ik wil

Top 5 reismotivaties – Nederlandse reizigers
1. Mijzelf tijd gunnen te ontspannen
2. Vrij zijn te doen wat ik wil
3. Tijd nemen om mentaal tot rust te komen
4. De stress van thuis achterlaten
5. Zoveel mogelijk zien

0
Alexandra Meijer
Alexandra Meijer
Hi! Ik ben Alexandra, content manager voor Voyago.nl, dol op reizen en nieuwe gerechten ontdekken. Mijn meest gemaakte citytrip is naar Lissabon en voor een vakantie vind je mij het vaakst in Zwitserland. Heb je vragen of opmerkingen? Stuur me dan een mailtje via info@voyago.nl!
Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.